Nexus Gaming își termină parcursul impresionant în turneul cu premii în valoare de 80.000$, Thunderpick Bitcoin Series 2. Aceștia au fost la o hartă de calificarea în playoff, dar au avut parte de ghinion în meciul de ieri împotriva Falcons.

Structura și premiile turneului

Thunderpick Bitcoin Series 2 este un turneu complex, fiind împărțit în 3 faze diferite: Swiss Stage, Play-In Stage și Playoffs. Mai multe detalii despre structură și împărțirea pe stagii puteți găsi într-un articol postat la debutul turneului.

(sursa: thunderpickco twitter)

PARCURSUL NEXUS ÎN SWISS STAGE

Nexus Gaming au început cu stângul în cadrul acestui turneu, pierzând primul BO1 împotriva echipei Masonic (locul 89 mondial) cu scorul de 16 – 10 pe Nuke. Meciul a avut loc pe 3 decembrie, deci Nexus era încă reprezentată de XELLOW, ERSIN și SEMINTE.

XELLOW a fost MVP-ul meciului cu 29 de kill-uri și un rating de 1.50. Ulterior, două zile mai târziu au reușit prima victorie împotriva echipei Endpoint (locul 52 mondial) pe Ancient cu scorul de 16 – 8, echipa având un rating mediu impresionant, mai exact 1.35. SEMINTE a reușit un highlight interesant în cadrul acestui meci, câștigând runda 1v2, ultimul kill fiind făcut cu un nade.

Nexus și-au păstrat forma bună, reușind încă o victorie împotriva echipei Monte (locul 48 mondial) cu scorul de 16 – 13 pe Mirage. XELLOW și ERSIN au strălucit pe această hartă, reușind amândoi 24, respectiv 25 de kill-uri.

Având 2 victorii și o înfrângere, pentru Nexus au urmat meciurile de calificare pentru faza de Play-In, meciuri de tip BO3. Din păcate pe primul, contra Invictus International, l-au pierdut cu scorul de 2 – 0, dar în BO3-ul decisiv au reușit să îi invingă pe JW, flusha & co. cu scorul de 2 – 0, în urma unei prestații impresionante a lui XELLOW, mai exact 79 de kill-uri, implicit un rating de 1.49.

De asemenea, acesta a fost ultimul lui meci înainte de transferul la Sprout, dar Adrian și-a luat ”La revedere!” într-un stil impresionant, reușind un clutch 1v2 pe prima hartă.

FAZA DE PLAY-IN

În luna ianuarie Nexus a început următoarea fază a turneului, cea de Play-In. Cu un lineup nou și în afara clasamentului mondial HLTV, echipa autohtonă a reușit o primă victorie impresionantă împotriva acadmiei echipei Ninjas in Pyjamas.

Meciul s- a jucat pe Inferno, scorul final fiind 16 – 14 pentru noi. BTN a reușit un clutch 1v3 extrem de important la scorul de 14 – 12 pentru adversari. Ulterior, Nexus a câștigat toate rundele până la final, implicit și meciul.

În sferturile upper bracket, Nexus i-au întâlnit pe danezii de la Tricked (locul 44 mondial), căroro nu le-au dat nicio șansă, reușind o victorie în 2 hărți.

BTN a avut o prestație de zile mari din nou, fiind MVP-ul meciului în urma celor 52 de kill-uri (top fragger) și rating-ului de 1.44. IGL-ul Nexus a reușit din nou un highlight și mai impresionant decât cel anterior, un ace finalizat cu un clutch 1v2.

Nexus și-au menținut tempo-ul câștigător și în următoarea rundă, unde au întâlnit echipa HONORIS, condusă de TaZ, câștigător de Major alături de Virtus.pro. Meciul acesta a fost mai echilibrat, Nexus reușind victoria în 3 hărți. Smekk a fost starul echipei din România, prin rundele importante pe care le-a câștigat, dar și prin cele 2 ace-uri reușite.

Astfel, Nexus au ajuns în finala upper bracket, la doar un win de playoff-uri și de o parte din prizepool. În urma acestor victorii, consecutive părea că nimeni nu îi va opri, dar ucrainienii de la Ikla au reușit acest lucru.

Echipa din România a pierdut fără drept de apel, în 2 hărți. Aceștia au mai avut o a doua șansă de calificare în finala de consolidare, dar au întâlnit o echipă cu extrem de multă experiență, anume Falcons. Având în componență 2 câștigători de Major prin KennyS și NBK-, francezii au fost, din păcate, mai buni decât Nexus.

Primele 2 hărți au fost extrem de împărțite, Nexus având șansa de a câștiga cu 2 – 0 dacă reușea să câștige prima hartă ce s-a terminat cu scorul de 16 – 14 pentru Falcons. Din păcate, pe ultima hartă, Vertigo, Nexus nu au avut niciun cuvânt de spus, reușind să câștige doar 2 runde.

GAMERLEGION invitați în playoff

Echipa lui iM, GamerLegion, a primit invite direct în playoff, unde se află alte 3 echipe. Playoff-ul este de tip Double Elimination Bracket, iar GamerLegion vor debuta mâine de la orele 13:30. Mihai are șansa de a-și ”răzbuna” foștii colegi de la Nexus, căci meciul de debut din semifinalele upper bracket îl va juca contra Falcons.

Francezii i-au învins acum 4 zile în cadrul IEM Brazil Open Qualifier cu scorul de 16 – 5, dar sperăm că iM & co. își vor regăsi forma ce i-a calificat la Major și vor învinge mâine.

Felicitări echipei Nexus pentru parcursul impresionant avut în acest turneu și multă baftă GamerLegion în playoff!

Autor: Octavian Manda