Nexus au fost invitați în turneul sponsorizat de Thunderpick, un site de crypto eSports betting. Ei se vor lupta pentru un fond de premiere de 80.000$.

Formatul turneului

Vorbim de un turneu destul de bine pus la punct, și cu premii pentru performanțele per partidă din fazele superioare. Turneul va avea 3 faze, după cum urmează.

(sursa: thunderpickco twitter)

Prima fază, grupele swiss

Sunt 16 echipe, dintre care se vor califica mai departe 8, celelalte 8 fiind eliminate. Va fi un total de 5 serii de meciuri jucate. În prima, echipele sunt extrase aleatoriu. Începând cu a doua, sunt extrase în funcție de recordul win-lose (meciuri câștigate-meciuri pierdute) și condiția de a nu se întâlni două tabere care au jucat una versus alta deja.

Spre exemplu, inițial, toate echipele vor avea un record de 0-0. După primul meci, vor exista două părți, cele cu 1-0, și cele cu 0-1. Cele cu 1-0 vor juca între ele, asemenea celor cu 0-1. După cea de-a doua serie, vor exista trei părți, și vor începe deja meciurile de calificare/ meciurile eliminatorii. Toate întâlnirile vor fi de tip Best of 1.

La final, clasamentul va arăta astfel: 2 echipe cu 3-0, 3 echipe cu 3-1, 3 echipe cu 3-2, 3 echipe cu 2-3, 3 echipe cu 1-3 și 2 echipe cu 0-3. Cele care vor reuși 3 victorii, indiferent de numărul de partide pierdute, se vor califica în faza de Play-In, celelalte vor fi eliminate.

A doua fază, Play-In

Din etapa de Play-In, lucrurile devin interesante. Celor 8 echipe care au trecut de swiss li se vor adăuga alte 8 invitate. Numărul va reveni din nou la 16 echipe. Se va juca un bracket în care există a doua șansă pentru cei ce au pierdut un meci (Double-Elimination Bracket).

Toate meciurile vor fi Best of 3. Lupta va fi aspră din pricina faptului că doar primele două rămase în picioare se vor califica în ultima fază, cea de Play-Off.

A treia fază, Play-off

Este considerată faza cu cea mai mare dificultate. Cele doua învingătoare după primele stagii vor primi vizita altor două echipe invitate, cel mai probabil de tier 1-2.

Se va întocmi un bracket identic celui din a doua fază, dar de data asta numărul de echipe va fi redus. Toate meciurile vor fi Best of 3.

(sursa: liquipedia.net)

Echipele care se vor califica în ultima parte, vor beneficia garantat de o parte din premiul pus la bătaie, de 80.000$. Locurile 3 și 4 vor primi câte 2.550$, locul 2 – 15.000$ și locul 1 – 30.000$.

Recompense și pentru meciurile câștigate separat

Probabil vă întrebați de ce din 80.000$ declarați pentru prize pool, sunt oferiți doar 50.100$ către echipe. Această confuzie este rezolvată de anunțul organizatorilor că vor acorda sume de bani și pentru victorii în celelalte faze.

Astfel, se acordă 100$ pentru victorie în faza swiss, 1.200$ pentru plasarea în top 8 și trecerea mai departe de faza swiss, 500$ pentru victoria în faza de Play-In, 2.000$ pentru plasarea în top 2 și trecerea mai departe de faza Play-In și 1000$ pentru victoria în faza de Play-Off cu excepția câștigării finalei.

Considerăm că acest sistem mai puțin folosit pentru Counter-Strike este benefic, fiecare partidă având o miză suplimentară.

(sursa: liquipedia.net)

Nexus, printre echipele invitate în faza Swiss

Echipa din România se află, alături de alte 15 organizații, printre echipele prezente în prima fază.

Ceea ce este și mai interesant este faptul că avem de a face cu echipe bine închegate și cu jucători notabili încă din prima fază. Sunt invitate nume precum: Endpoint, EYEBALLERS, Dynamo Eclot, Team Falcons și Monte, tabere care au pus adesea probleme echipelor de tier superior, sau care au foști jucători de tier 1 (EYEBALLERS, Team Falcons).

Nexus vor juca primul meci în această seară, de la ora 18:00. Există și șansa, ulterior, ca echipa noastră să întâlnească direct Falcons, unde kennyS și-a anunțat reintegrarea în scena competițională recent.

Echipele invitate în Swiss Stage (sursa: liquipedia.net)

Meciurile pot fi urmărite pe canalul de twitch. Meciurile vor avea cover integral pe HLTV și vor conta la ranking, motiv în plus pentru care atenția noastră să fie concentrată spre eveniment.

autor: Alexandru B.