CCT Central Europe 4 Play-In s-a încheiat zilele trecute, Nexus și Infinite n-au reușit calificarea în faza principală.

Discutam zilele trecute de prezența în closed qualifier la cel de-al patrulea turneu CCT Central Europe a două echipe din Romania. Iată că acesta a ajuns la un sfârșit și putem discuta de câteva realizări ale jucătorilor noștri.

Dificultate ridicată a competiției

Nexus au întâlnit în grupe 3 echipe care au menținut constant o poziție respectabilă în scena internațională: Nemiga, care a pus probleme multor echipe de top, deși sunt într-o scădere de formă, ESTOWNIA, foștii SC Gaming, care au fost la un pas de a învinge lunile trecute fnatic și s-au calificat la evenimente notabile și los kogutos, care după cum știm, au învins Astralis în unul dintre qualifierele în cadrul IEM Rio și au pus în general probleme oriunde au fost să joace.

Echipa din România s-a impus de 2 ori în fața acestora cu 2-0, chiar dacă au pierdut foarte strâns cu ESTOWNIA cea de-a doua partidă din grupe. N-au reușit să se califice, fiind învinși categoric de Apeks, o echipă, însă, care are jucători considerați la un moment dat în trecut chiar „rising stars” în scena de tier 1.

(sursa: hltv.org)

Infinite, care, după cum vă spuneam, sunt într-o faza de construcție, au întâlnit în grupă pe Club Brugge și Cryptova. Deși Cryptova nu putem spune că are rezonanță, aceștia au pus osul la o luptă strânsă cu băieții noștri, în care cei din urmă au ieșit învingători.

De Club Brugge știm deja că este considerată o echipă cu pretenții, cu o finanțare mai mult decât satisfăcătoare și cu jucători cu experiență. Ei ne-au învins de 2 ori și astfel am ratat intrarea în meciul de calificare.

(sursa: hltv.org)

De menționat, totuși, că atât ESTOWNIA (cei care au învins Nexus în grupe), cât și Club Brugge au reușit calificarea la Main Event.

XELLOW, jucătorul zilei în grupe

Adrian „XELLOW” Guță, AWPer-ul celor de la Nexus a fost nominalizat jucătorul zilei în prima zi de grupe, alături de ritchiEE. El a marcat un rating de 1.37 în 3 meciuri, dintre care unul pierdut.

Despre XELLOW știm foarte clar că este un jucător foarte talentat și care livrează impact constant. Conform HLTV, acesta măsoară un rating de 1.13 all time și un impact de 1.26. Daca aruncăm și o privire de ansamblu, observăm că se identifică puține competiții în care jucătorul român a avut un rating slab. El este considerat de majoritatea fanilor ca fiind cel mai bun jucător de la Nexus, și chiar din România.

În partea cealaltă, L1GH7n1nG a oferit o prestație demnă de 1.05 rating pentru Infinite. Jucătorul rus nu s-a afirmat foarte mult în trecut, dar a avut statistici bune.

(sursa: cctour_gg twitter)

Opt jucători din România fost printre participanți

Cei de la Champion of Champions Tour CS:GO au publicat pe twitter o lista cu naționalitățile prezente la Play-In. România poate fi găsită printre primele 3 care oferă jucători către turneu, la egalitate cu Estonia. Polonia are cei mai mulți, cu un număr de 11.

Această statistică, deși poate părea irelevantă, arată puterea de implicare internațională a țării noastre și este evident că pe măsură ce aceasta crește, șansa de performanță este în ascendență.

(sursa: ccttour_gg twitter)

Într-un final, deși suntem triști că nu vom avea echipe romanești în cadrul evenimentului principal, sunt șanse de a îi vedea invitați pe lauNX și iM, împreună cu Sprout și GamerLegion.

Sprout deja a fost anunțată ca echipă invitată pentru un turneu geamăn: CCT North Europe, ceea ce indică faptul că există o comunicare între organizatori și organizația germană. GamerLegion au luat și ei parte la ediții trecute a CCT.

autor: Alexandru B.