Contele Dracula din celebra carte a lui Bram Stoker, talentatul fotbalist Gheorghe Hagi sau fostul nr. 1 WTA, Simona Halep, prima gimnastă care a obținut nota 10, Nadia Comăneci. Pe langă aceștia, cine pune România pe harta mondială prin perfomanțe în League of Legends?

Andrei “Odoamne” Pascu - cel mai cunoscut jucător din România

Andrei “Odoamne” Pascu este, fără îndoială, cel mai cunoscut jucător din România care joacă în liga profesionistă de LoL, LEC. Mai mult decât atât, este cel mai vechi jucător activ din această ligă, având aproape 28 de ani, astfel și o carieră vastă de 8 ani.

Menținerea lui Odo la cel mai înalt nivel profesionist denotă un talent individual ridicat, o inteligență sporită a înțelegerii jocului alături de o consistență permanentă. Aceste calități plus multe momente memorabile avute de-a lungul carieri îi garantează lui Odo un loc în “Hall of Fame-ul” jocului. Pe lângă aspectele menționate, destul de recent, Odoamne a început să facă și stream pe Twitch.

Cu o personalitate carismatică și amuzantă care te mențin pe stream, Odo se remarcă și prin explicațiile oferite faniilor curioși care pun întrebări despre diferite aspecte ale jocului. Iar dacă întrebările sunt adresate în limba română, Odo răspunde conaționalilor pe limba maternă.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care aproape orice fan european de League of Legends știe cine este Odoamne. Nu degeaba în acest an a fost introdus pe lista nominalizaților la premiul “Esports PC Player of the Year”.

Alexandru "whiteinn" Kolozsvari are șansa să ne facă cunoscuți în toată Europa

Anterior am vorbit despre cea mai profesionistă ligă din Europa, LEC. Însă asta nu înseamnă ca ligile regionale precum LVP (Spania) sau LFL (Franța) se lasă mai prejos, mai ales când vine vorba despre fani.

Echipe precum Karmine Corp (Franța) sau KOI (Spania) au enorm de mulți fani, susținerea acestora întrecând cu mult anumiți fani ai organizațiilor din LEC.

https://www.youtube.com/watch?v=cOT3Nb8724Q&ab_channel=RekklesClips

Aceasta este galeria celor de la KC, fanii pe care Alexandru “Whiteinn” Kolozsvari o să îi audă cântand în viitorul apropiat, support-ul român semnând pentru echipa franceză.

Whiteinn a făcut un sezon trecut exceptional, a reușit performanța de a câștiga EU Masters cu echipa spaniolă, Heretics. Prin această performanță au reușit un upset imens, eliminând în semifinală LDLC (Franța), favorita turneului, apoi în finală BDS Academy, un alt nume important în liga franceză.

Astfel Whiteinn ne-a făcut cunoscuți în Spania aducând cel mai important turneu de Tier 2 din League of Legends. Iar acum urmează să joace pentru cea mai iubită echipă din Franța, unde sperăm să aibă aceleași rezultate. Un jucător tânăr cu un potential uriaș, care poate să ajungă în viitor o piesă importantă în LEC.

Experimentatul Alin “AoD” Baltat

Avem jucători experimentați, avem talente gata să se afirme și, prin Alin “AoD” Baltat, avem și un antrenor în LEC. Formatul LEC este de doar 10 echipe, deci 1 antrenor principal pentru fiecare echipă. În aceste 10 post-uri disponibile în toată Europa îl regăsim și pe AoD care este din septembrie 2020 head coach-ul celor de la Astralis.

Experiența sa vastă asupra jocului, de aproximativ 10 ani, l-a adus în această poziție importantă. AoD a fost și Head Coach la fosta echipă Orgien, iar în trecut a jucat pentru câteva echipe poziția de support. Rezultatele echipelor sale până acum au fost decente reușind, un sezon bun alături de Astralis în acest an cu o echipă formată din jucători buni, însă fără nume răsunătoare.

Asadar, putem concluziona că da, avem pentru ce și pentru cine să fim recunoscuți la nivel european în ceea ce privește League of Legends. Trebuie să fim mândri pentru reușitele conaționalilor noștri și să îi susținem în continuare.

autor: Bogdan I.