Echipa lui adamS, Movistar Riders, a terminat pe ultimul loc în cadrul turneului PARI Please 2023. Aceștia au suferit două înfrângeri împotriva MIBR și BetBoom și au fost eliminați din faza grupelor.

Ce este PARI Please 2023?

PARI Please 2023 este un turneu de tip LAN ce a avut loc în Belgrad, Serbia. Prizepool-ul acestuia a fost de 100.000$, pentru care s-au bătut 8 echipe. Acestea au fost împârțite în 2 grupe de câte 4, care au avut format GSL (primele 2 echipe din fiecare grupă s-au calificat în playoff). Sponsorul principal al turneului care a dat și numele acestuia, PARI, este un site de gambling din Rusia.

Parcursul lui Movistar Riders în acest turneu

AdamS & co. au făcut parte din grupa A a acestui turneu, alături de BetBoom (locul 13 mondial), MIBR (locul 24 mondial) și campionii turneului, 9 Pandas (locul 39 mondial).

Primul meci al echipei a fost contra brazilienilor de la MIBR. Prima hartă a fost Ancient, pick-ul Movistar Riders. Aceștia au început pe partea de Terro, împărțindu-și rundele din prima jumătate cu MIBR, scor 6 – 6 la pauză. La scorul de 9 – 9 a avut loc o ruptură în jocul Movistar Riders și brazilienii au ajuns la ”map point”, ajungând să câștige pick-ul adversarilor cu scorul de 13 – 10.

Cea de-a doua hartă a fost pick-ul MIBR, Nuke. Movistar Riders au rămas parcă pe Ancient, pierzând primele 8 runde, din postura de CT. Ulterior, Movistar Riders au reușit să câștige și ei 7 runde la rând și sa aibă un momentum bun, adjudecându-și harta până la urmă la limită, cu scorul de 13 – 11.

Cea de-a treia hartă a fost Vertigo. AdamS și echipa sa au controlat meciul până la scorul de 8 – 6, când părea că echipa este în drumul spre victorie. Din păcate, MIBR au reușit o mobilizare impesionantă și au câștigat următoarele 7 runde, implicit harta și meciul.

Performanța individuală a lui adamS a fost una bună în acest meci, dar nu a fost destul pentru câștigarea meciului. Acesta a avut 46 de kill-uri și 44 de death-uri, implicit un rating de 1.10. Acesta a fost al doilea din echipa sa, în urma lui mopoz, care a avut 1.21 rating.

În meciul de eliminare, Movistar Riders au jucat contra echipei BetBoom, care erau echipa cel mai bine cotată din turneu din punctul de vedere al clasamentului HLTV, locul 13 mondial. Asemenea meciului contra MIBR, prima hartă a fost Ancient, pick-ul Movistar Riders. După un început anevoios în care au pierdut primele 6 runde, adamS & co. au reușit să preia controlul hărții, ducând scorul hărții de la 1 – 7 la 10 – 7. Câștigarea primei hărți a fost o formalitate pentru aceștia, reușind să se impună cu scorul de 13 – 9. Fiecare jucător al Movistar Riders a avut rating-ul individual peste 1.07, românul nostru având 1.13.

Cea de-a doua hartă, pick-ul adversarilor de la BetBoom, a fost Anubis, unde Movistar Riders n-au contat. Aceștia au câștigat doar 3 runde, pierzând 13 – 3. AWPer-ul echipei adverse, zorte, a avut o hartă impecabilă, cu un rating de peste 2, mai exact 2.37 (25 de kill-uri și doar 7 death-uri).

Cea de-a treia hartă a fost Nuke, unde, din păcate, nu a fost același deznodământ ca în meciul contra MIBR de pe aceeași hartă. BetBoom au fost echipa mai bine pregătită, având execuții foarte bune și câștigând prima jumătate pe partea de Terro cu scorul de 9 – 3. Aceștia și-au adjudecat și următoarele 3 runde, ajungând la map, implicit match point. Părea că Movistar Riders sunt pe cale să realizeze un comeback, reușind să câștige 4 runde la rând și ducând scorul la 12 – 7, dar nu a fost destul.

În același timp cu acest turneu, Movistar Riders au concurat în Closed Qualifier-ul turneului ESL Challenger Atlanta. Acolo au terminat pe locul 4 din 8 echipe participante, fiind eliminați în finala lower bracket de către Apeks, care au ajuns să căștige qualifier-ul până la urmă. Pentru Movistar Riders urmează playoff-ul ESL Challenger League Season 46 Europe, unde vor juca în lower bracket contra FORZE.

 

Autor: Octavian Manda