S-a dat startul primei zile de meciuri din cadrul Esports Tour, ediția a 4-a. Nexus au fost și ei printre echipele invitate.

Ultimul turneu înainte de finalele mari

Esports Tour 4 face parte dintr-o serie de turnee coordonate de „Cyberwolves”, sprijiniți de OLX, iBOX și Binance cu un prize pool de aproximativ 5.000$ (pentru fiecare) menite echipelor cu scopul de a strânge puncte de calificare în faza finală a evenimentelor de acest tip.

Este cel mai probabil ultimul turneu înainte de această fază, din moment ce ea este anunțată pentru decembrie 2022. Punctele au fost strânse pe baza victoriilor din cadrul concursului, iar echipele invitate au rămas relativ constante pe toată durata celor 4 părți.

Evenimentul cel mare nu are încă o dată fixă în care va avea loc, însă s-a stabilit ca acesta să beneficieze de un prize pool în jurul a 41.000$, să dureze 3 zile și să pună în luptă 8 echipe. Spre bucuria noastră, cei de la Nexus au participat la toate 4 edițiile și au adunat astfel destule puncte pentru a se afla pe un loc comod. Ei sunt teoretic deja calificați la turneul final, dar pentru a sta liniștiți sunt nevoiți să mai câștige meciuri și în ultimul concurs organizat.

Clasamentul și punctajul pot fi consultate mai jos.

Ce știm despre ediția actuală

Acest turneu nu va fi diferit față de cele precedente ca structură, însă s-au produs câteva schimbări în materie de echipe invitate. Vor fi tot 16 echipe, dar, deși există un număr bine definit de echipe invitate la fiecare concurs, există și un număr de echipe care participă doar la câte unul, pentru a asigura o omogenizare și varietate, și a oferi șanse de afirmare a unor grupări mai puțin cunoscute. Această varietate duce și, în mod inevitabil, la mai mult spectacol.

Grupele sunt în format GSL: se joacă astfel încât la final să existe o echipă care a câștigat fară înfrângere două partide, o echipă care a câștigat două, dar a pierdut una, o echipă care a câștigat doar un meci și a pierdut două, și o echipă care nu a reușit nicio victorie. Mai simplu spus, echipele care vor să treacă mai departe, au nevoie de două victorii.

Primele 2 echipe din fiecare grupă trec mai departe în top 8, unde se va întocmi un bracket. De menționat și că din momentul în care începe play-off-ul, competiția va fi prezentată pe HLTV. Acest lucru este important mai ales pentru acumularea de puncte în clasamentul oficial de acolo, care funcționează precum un mijloc de evaluare al calităților unei echipe.

(sursa: Tour_Esport twitter)

Așa cum am menționat anterior, fondul de premiere este unul relativ modest, de 5.000$, însă e important de a atrage atenția cu privire la faptul că din acea sumă, 2.900$ sunt alocați câștigătorului, 1.000$ locului doi și 700$ locului 3.

Cifrele sunt aproximative. De altfel, banii alocați turneului final sunt și ei motiv de a nu judeca fondul mic pentru etapele inițiale.

Nexus, rezultate constant bune

Din cele 3 ediții în care Nexus au participat, doar în una nu au reușit calificarea în play-off, iar în cadrul ultimei dintre ele, chiar au reușit prezența pe podium.

Este o realizare foarte bună având în vedere că rosterul lor a fost schimbat la fiecare competiție în parte, acestea desfășurându-se exact în perioada de recalibrare a echipei.

(sursa: Tour_Esport twitter(

Urmează zile pline de acțiune în eSports pentru fanii români, cu 3 turnee care rulează în același timp. Rămâneți pe aproape pentru a sta la curent cu evenimentele, chiar și în cazul în care nu le veți putea urmări în direct.

autor: Alexandru B.

SimRacing International

FLExTREME: 10 români în acțiune la Austin

Zece, dacă numărăm doar cei ce au parcurs tururi pe Circuit of the Americas sâmbătă, în cursele de 9 ore aferente primelor două divizii...