Așa cum aam discutat în articolul anterior, off-season-ul de anul acesta a început în forță cu câteva transferuri neașteptate, precum întoarcerea lui Rekkles la Fnatic, mutarea lui Odoamne la Excel sau transferul lui Hans Sama de la Team Liquid la G2. Între timp au fost anunțate și transferurile care au legătură cu ligile din Asia și vom vorbi despre cele mai importante dintre acestea.

Faker semnează din nou cu T1

În ciuda faptului că T1 nu a reușit să câștige Campionatul Mondial anul acesta, fiind învinsă de DRX în finala din San Francisco, Faker decide să semneze un nou contract cu organizația pentru trei ani.

De-a lungul off-season-ului au existat tot felul de zvonuri cum că mai multe echipe din North America ar fi interesate să semneze cu Faker, iar în ciuda zvonurilor, acesta a decis să resemneze cu echipa lângă care s-a consacrat și alături de care a petrecut cei 10 ani de carieră.

Deft se alătură organizației Damwon KIA, Nuguri se retrage

Cu toate că DRX a avut un parcurs spectaculos de-a lungul Campionatului Mondial, organizația și-a pierdut trei dintre playerii care au fost numiți campioni mondiali în anul 2022, aceștia preferând să semneze cu alte echipe.

Deft, după ce a obținut primul său trofeu mondial după 10 ani de carieră, a ales să își ia rămas bun de la DRX și a semnat cu Damwon, echipa care a câștigat Campionatul Mondial în anul 2020. DWG KIA a confirmat toate transferurile din acest off-season pe data de 23 noiembrie, roster-ul din 2023 fiind format din Canna, Canyon, Showmaker, Deft si Kellin.

În urma acestor transferuri, a fost anunțat și faptul că Nuguri a decis să se retragă din scena League of Legends-ului profesional, deși are doar 23 de ani.

Hanwha Life Esports semnează cu trei campioni mondiali

În ceea ce privește Hanwha Life Esports, se pare că organizația a câștigat off-season-ul, alegând un roster foarte interesant și semnând cu doi dintre campionii mondiali de anul acesta, Zeka și Kingen, și cu Viper, care a câștigat Worlds-ul alături de Edward Gaming în anul. 2021.

Organizația a completat roster-ul de anul următor, semnând cu doi veterani în scena League of Legends-ului, și anume Life și Clid, care se reunesc după un an de când au jucat pentru echipe diferite, KT Rolster și FunPlus Phoenix.

Va rămâne de văzut care dintre aceste echipe se vor remarca în anul 2023, însă este de menționat faptul că acest off-season a fost unul surprinzător, având loc diverse transferuri neașteptate, atât în ceea privește LEC și LCS, cât și în ceea ce privește LCK si LPL. Transferurile de interes și alte știri importante despre scena LOL-ului pot fi citite în următoarele articole.

 

autor: Diana E.

sursă foto: earlygame.com