Cea mai bună echipă feminină a anului trecut va lua startul vineri, pe 10 februarie, la prima competiție majoră a anului 2023.

ESL Impact reprezintă o serie de turnee dedicate exclusiv CS-ului feminin și care, pe lângă turneul din Polonia, va mai fi prezent și în Dallas, la începutul lunii iunie, precum și în Hannover în decembrie. Competiția se desfășoară LAN și propune un prizepool de 100.000$

ANa și echipa, favorite indiscutabile

Nigma Galaxy nu numai că au câștigat toate cele 3 turnee ESL Impact din 2022, dar pe ultimele două, desfășurate în iulie (ESL Impact Valencia) și în noiembrie (ESL Impact League Season 2), le-au adjudecat fără a pierde vreo hartă.

Toate trofeele cucerite anul trecut au avut o contribuție imensă din partea româncei noastre, ANa fiind jucătoarea cu cel mai bun rating la fiecare dintre ele: 1.36, 1.40, 1.41, performanțe care au făcut-o să fie, fără discuții, cea mai bună jucătoare din lume.

Succesul Anei și al echipei sale a fost, de altfel, unul dintre subiectele principale ale unui documentar realizat de ESL despre scena feminină.

Nigma în grupa A, principalele rivale în grupa B

De fiecare dată, atunci când ANa și colegele sale au ridicat un trofeu în 2022, au avut de înfruntat în finală aceeași echipă: Furia fe.

La fel ca și în cazul Nigma Galaxy, și echipa din Brazilia are o jucătoare capabilă de highlighturi și performanțe care să împingă echipa către victorie. Olga “Olga” Rodriguez a fost desemnată de HLTV drept a doua cea mai bună jucătoare din lume anul trecut, aceasta având un rating mediu de 1.33 la cele 3 competiții LAN pe care le-a pierdut în fața Anei.

Și la Katowice ne așteptăm la încă un meci decisiv între Nigma și Furia și, având în vedere istoricul ultimelor 3 finale disputate (2-1, 2-0, 2-0), avem toată încrederea că ANa va ridica încă un trofeu deasupra capului.

Programul și unde pot fi urmărite meciurile

Meciul de debut al Anei va fi mâine, de la ora 11:00, împotriva Saints (Bo1) dar programul complet al evenimentului poate fi consultat în permanență pe HLTV.

Toate meciurile vor putea fi urmărite pe canalul de Twitch oficial al ESL dedicat competițiilor feminine: https://www.twitch.tv/esl_csgo_gg.

Le ținem pumnii ANei și colegelor sale și vă vom ține la curent cu evoluția acestora de la Katowice!

autor: Vlad N.

International LOLLeague of Legends

Sumarul săptămânii 3 din LPL și LCK

A treia săptămână din LPL și LCK a luat sfârșit, având parte de câteva meciuri pline de suspans și surprize. Însă cel mai important,...