Ana “ANa” Dumbravă a fost desemnată cea mai bună jucătoare de CS:GO din lume a anului 2022 în gala organizată de HLTV. La același eveniment, s1mple a primit pentru a treia oară distincția de jucătorul anului, iar FaZe au câștigat titlul de echipa anului.

Spre deosebire de cazul băieților acolo unde jucătorul cel mai bun nu face parte și din cea mai de succes echipă a anului trecut, la CS-ul feminin performanțele Anei au condus echipa sa către 3 titluri majore: Sezoanele 1 și 2 din ESL Impact și ESL Challenger Valencia. Un sezon absolut dominant pentru Nigma Galaxy care încheie 2022 cu 18 hărți câștigate la competiții LAN și doar 2 pierdute.

Prima câștigătoare

Premiul înmânat de legendarul Get_Right Anei este cu atât mai special cu cât reprezintă primul de acest gen oferit unei jucătoare. Dacă topul 20 HLTV este bine-cunoscut, anul 2022 este cel în care platforma internațională a adăugat listei de distincții pe care le acordă și una pentru scena feminină.

De altfel, faptul că ANa urma să fie numită Top 1 era categoric. Nu numai că face parte din detașat cea mai de succes echipă feminină din lume, dar performanțele sale sunt cele care au propulsat Nigma Galax, fiind jucătoarea cu cel mai mare rating din echipa sa la toate cele 3 turnee majore adjudecate.

Românca noastră a reușit un rating de 1.41 pe întreg parcursul anului. Prin comparație, s1mple a încheiat 2022 cu un rating de “doar” 1.25. Sigur, numărul de partide jucate de ucrainean este mult mai mare și calitatea scenei este, deocamdată, mai ridicată, dar diferența de 0.16 este una semnificativă și care arată nivelul excepțional de dominație al ANei.

ANa și echipa ridicând trofeul primului sezon de ESL Impact (sursa: HLTV)

ANa: "Sper să inspir alte fete să se alăture scenei"

Aflată pe scena din Stockholm pentru a ridica premiul, ANa a ținut să transmită, dincolo de mulțumiri pentru organizatori și pentru persoanele relevante pentru performanțele echipei, faptul că speră ca succesul ei să încurajeze alte jucătoare să ia în serios o carieră în scena profesionistă de CS:GO.

De altfel, CS-ul feminin este în plină expansiune. Peste doar o lună (10-12 februarie), Nigma Galaxy va intra drept favorită în prima ediție a ESL Impact Katowice.

Pe lângă turneul din Polonia, calendarul ESL Impact pentru 2023 va mai conține două LAN-uri, unul în Dallas în iunie și unul în decembrie în Hannover. Prize poolurile pentru fiecare dintre aceste 3 mari competiții este de 100.000 de dolari.

Alți premianți de la gala HLTV și unde poate fi urmărită

  • Highlightul anului: m0NESY (G2) 1v4 vs MIBR;
  • Debutantul anului: m0NESY (G2);
  • Cel mai bun entry fragger: NiKo (G2);
  • Cel mai bun “closer”: Ax1Le (Cloud9);
  • Cel mai bun anchor: Perfecto (Na’Vi);
  • Cel mai bun IGL: Karrigan (FaZe);
  • AWP-erul anului: S1mple (Na’Vi);
  • Antrenorul anului: B1ad3 (Na’Vi);
  • Cel mai bun jucător: S1mple (Na’Vi);
  • Cea mai bună echipă: FaZe.

Întregul eveniment poate fi vizionat “în reluare” pe pagina de twitch a HLTV, dar mai jos puteți accesa o selecție a celor mai importante momente ale galei.

O felicităm pe ANa și, deși nu putem fi mai mândri de istoria pe care a scris-o în 2022, îi dorim un 2023 chiar mai bun!

autor: Vlad N.

Casual CS2CS2

Mirage – cea mai jucată hartă din 2022

Popularitatea hărții în 2022 atât printre jucătorii casual, cât și printre jucătorii de top nu a venit ca o surpriză, ci mai degrabă ca...