Avem două echipe calificate în playoff-ul turneului A1 Gaming League. Nexus Gaming și Ultimate Power au reușit să se califice în urma grupei principale de tip Swiss. Acest turneu are o întindere extinsă, fapt despre care am vorbit într-un articol anterior.

Parcursul Ultimate Power

Echipa autohtonă a avut parcursul mai lung, aceștia venind din Open Qualifier 3. Ultimate Power au reușit accederea Main Stage după un qualifier lung. Ulterior, în Main Stage au avut un început cu stângul, având 2 înfrângeri consecutive.

Aceștia s-au mobilizat, însă, și n-au mai pierdut nicio hartă până la calificarea în playoff. Astfel, după 5 BO3-uri au reușit să își asigure prezența în top 8 și să fie la un meci distanță de o parte din prizepool, ce este împărțit între primele 4 echipe.

Parcursul Nexus Gaming

Cea mai bună echipă din România, Nexus Gaming, a primit invite direct în Main Stage. Aceștia au avut un parcurs similar cu compatrioții de la Ultimate Power, reușind, de asemenea, 3 victorii din 5 meciuri.

Chiar dacă au pierdut 2 meciuri, acestea au fost pierdute în 3 hărți fiecare, fapt ce a condus la un ”Round Difference” pentru Nexus Gaming de +51. Prin această calificare, Nexus își continuă formă bună din acest început de an.

Swiiffter, calificare alături de EC Brugge

După ce acesta a jucat la începutul anului pentru Nexus Gaming, swiiffter se pare că și-a găsit o nouă casă alături de belgienii de la EC Brugge.

De asemenea, și aceștia au reușit calificarea în playoff, tot după 3 victorii din 5 meciuri. Acesta are evoluții constante pentru Brugge, pe HLTV având rating mediu de 1.08 în cadrul echipei. De asemenea, ERSIN este trecut drept rezervă a echipei din Belgia.

Structura playoff-ului

Playoff-ul va fi de tip ”Single-Elimination Bracket”, toate meciurile urmând să fie de tip BO3. Primii ce vor juca vor fi swiiffter & co. care îi vor întâlni pe Rapid Ninjas pe 10 februarie de la orele 19:00.

Ulterior, vor juca Ultimate Power împotriva echipei VOYVODA, tot vineri, dar de la orele 21:00. Sâmbătă îi vom vedea în acțiune pe Nexus Gaming împotriva echipei TENSTAR de la orele 16:00. Toate meciurile vor fi live pe Twitch și vor putea fi urmărite aici.

Bracketul setat pentru playoff (sursa: liquipedia.net)

Le urăm multă baftă tuturor echipelor și sperăm ca una dintre acestea să aducă trofeul acasă!

 

autor: Octavian Manda