Echipa din țara noastră, recent trecută printr-o schimbare care i-a modificat aproape complet fața, beneficiază de primul invite pe anul 2023, într-un turneu complex.

Un turneu de întindere extinsă

Deși echipa din țara noastră a primit invitația de a juca abia zilele acestea, teoretic, A1 Gaming League a început încă din noiembrie 2022. Turneul are două faze, după regiunea în care se dispută partidele.

Prima, cea de „Regional Stage Qualifications” s-a desfășurat de la începutul lunii noiembrie și până aproape de sărbătorile de iarnă. A inclus doar echipe din Bulgaria, țara de origine a organizatorilor, în număr de 16, alese după fazele de Open Qualifiers, unde s-au putut înscrie toți jucătorii, indiferent de nivel, cu condiția de a fi de naționalitate bulgară.

Meciurile s-au jucat în format „swiss”. Din 16 echipe, s-au calificat mai departe 8, celelalte 8 fiind eliminate.

S-a disputat un total de 5 serii de meciuri. În prima, echipele au fost extrase aleatoriu. Începând cu a doua, extragerea s-a făcut în funcție de recordul win-lose (meciuri câștigate-meciuri pierdute) și condiția de a nu se întâlni două tabere care au jucat una versus alta. Spre exemplu, inițial, toate echipele au un record de 0-0.

După primul meci, există două părți, cele cu 1-0, și cele cu 0-1. Cele cu 1-0 joacă între ele, asemenea celor cu 0-1. După cea de-a doua serie, există trei părți, și încep deja meciurile de calificare/ meciurile eliminatorii. Printre echipele calificate mai departe cu nume mai sonore se enumeră Beyond Possible și BiskvitiZakuska (Kaluber, Duplicate, mar, etc.). Toate întâlnirile au fost de tip Best of 1.

Clasamentul final dupa prima fază (sursa: a1gaming.bg)

A doua parte, cea de „Main Stage Invites” este cea de interes pentru fanii români. Aici au fost invitate 2 echipe ce au în componență jucători autohtoni, Nexus și undefined, de care vom vorbi puțin mai jos.

În stagiunea aceasta, celor 8 echipe calificate din prima jumătate a competiției li s-au alăturat alte 8 invitate, de această dată din toată Europa, și cu un nivel superior din punct de vedere al ranking-ului, experienței.

La bătaie a fost pus un premiu de 16.400$, dar și un slot pentru CCT National Finals, acordat locului 1, competiție despre care încă nu s-a dezvăluit niciun detaliu.

Meciurile au început pe 6 ianuarie și se vor disputa sub prezența aceluiași sistem antemenționat, cu excepția faptului că de această dată, ele vor fi de tip Best of 3. Printre echipele invitate aici se enumeră eClub Brugge, iNation și Rapid Ninjas.

Echipele invitate pentru a doua fază (sursa: liquipedia.net)

Blytz, elementul surpriză

Spuneam mai devreme că pe lângă Nexus, prezența care va capta cea mai mare atenție din partea noastră, ca fani, se mai află o echipă în cadrul căreia activează un jucător român, aceea fiind undefined. Sigur, nu știm dacă într-adevăr este vorba de o echipă, pentru că deocamdată pare doar un mix format din AcilioN, ritchiEE, Bibu, Blytz și NaToSaphiX.

Cert este că Blytz a captat în continuare atenția unui cerc de jucători cu experiență. Acesta s-a despărțit la finalul toamnei de cehii de la Enterprise, după care a făcut public anunțul căutării unei noi echipe. Fie că o să realizeze ceva notabil sau nu cu acest lineup, simpla prezență a lui printre persoane precum NaToSaphiX, cu experiență la tier1 îi aduce un avantaj considerabil.

Am discutat mai în detaliu de motivele plecării lui de la Enterprise și posibilități de viitor într-un articol pe site.

Nexus, primul turneu solid în noua formulă

Cei de la Nexus au confirmat faptul că îi vor folosi pe smekk, MoDo și swiiffter pe parcursul acestei competiții și că se antrenează cu aceștia în vederea găsirii unei soluții avantajoase și gata de a produce performanțe. Vă reamintim că, pe lângă cele 3 noi adiții, au rămas la Nexus BTN și ragga, din structura veche.

Deși nu este primul turneu jucat în această formulă, acela fiind European Pro League Winter Holidays Cup, A1 Gaming League 2023 este primul turneu în care Nexus vor începe meciurile după o perioadă de antrenament împreună.

Cel dintâi, desfășurându-se într-o perioadă aglomerată și teoretic de pauză competițională, nu a permis jucătorilor să lege câteva meciuri în avans împreună (fară miză), pentru stabilirea unor coordonări și poziții pe hartă.

BTN a spus „am început de 3 zile pracc-ul”, așadar, cu siguranță vom vedea o diferență între jocul Nexus pe care l-am urmărit la Winter Holidays Cup și cel de zilele acestea.

Urăm succes atât lui Blytz, cât și celor de la Nexus și sperăm la un început de an cum nu se poate mai bun, contrar opus sfârșitului de 2022.

 

autor: Alexandru Bănescu

CS2National CS2

RENNE se retrage din CS:GO

Jucătorul celor de la AllStars își pune punct carierei profesioniste de Counter Strike Global Offensive, într-un anunț făcut în primele zile ale noului an....