A treia săptămână din LPL și LCK a luat sfârșit, având parte de câteva meciuri pline de suspans și surprize. Însă cel mai important, clasamentul a început să prindă formă aflând ce echipe au reușit să își consolideze primele poziții sau ce jucători s-au făcut remarcați.

JD și LNG pe podiumul LPL

Înainte de startul sezonului, JD Gaming erau văzuți ca potențiali favoriți pentru câștigarea campionatului, mai ales după transferul mid laner-ului “Knight” și a adc-ului consacrat din LCK, “Ruler”.

Aceștia au în momentul de față un scor general de 4 victorii (contra BLG, NIP, AL și RNG) toate meciurile fiind câștigate cu scorul de 2-0, mai puțin meciul cu BLG, unde au reușit să se impună cu 2-1. Seria de victorii a echipei JD este amenințată de meciul împotriva celor de la Weibo Gaming.

Dacă aceștia vor reuși să își continue începutul perfect de campionat sau nu, puteți afla în 11 februarie de la ora 1 pe canalul de Twitch al LPL.

Un alt început foarte bun de campionat îl are echipa LNG, condusă de către mid laner-ul Scout și jungler-ul Tarzan. La fel ca JD, aceștia au un scor de 4 victorii (împotriva TT, RNG, RA, OMG), reușind să piardă o singură hartă contra celor de la OMG. Seria surprinzătoare de victorii poate continua, deoarece LNG urmează să întâlnească echipe precum NIP și WE, care se află în partea de mijloc și jos a clasamentului.

RNG, una dintre cele mai cunoscute organizații din LPL, au cel mai nereușit start de campionat din istoria acestora. Reușind o singură victorie, chiar în primul meci, împotriva celor de la OMG cu 2-0, aceștia au căzut într-o serie de 4 înfrângeri consecutive, toate cu scorul de 0-2 (contra IG, LNG, EDG și JD). Din cauza acestor rezultate, RNG se află pe locul 16 din 17, astfel a venit și o schimbare în echipă, support-ul Ming revenind la RNG, după o pauză de doar o lună.

T1 și Gen G împart primul loc în LCK

T1 are încă un început foarte bun de sezon reușind 6 victorii (contra Gen G, KT, KDF, DK, NS și BRO) și o singură înfrângere împotriva celor de la HLE. T1 pare că se îndreaptă către un nou titlu și decizia de nu a schimba nici măcar un jucător față de split-ul trecut, pare că este una foarte bună.

Jocul celor de la T1 are un aspect foarte interesant și neobișnuit, acela că Keria, support-ul, joacă aproape toți campionii de ADC în poziția de support.

Principalii rivali a celor de la T1 sunt Gen G, ambele echipe având același scor, însă meciul direct, câștigat de cei de la T1, face diferența în clasament. Gen G a reușit să câștige 6 meciuri(contra DRX, BRO, HLE, DK, LSB, NS) pierzând doar contra T1.

“Rușinea” din LCK este, momentan, organizația care a reușit să câștige Worlds 2022, DRX. Cu toate că au schimbat 4 din 5 jucători față de lineup-ul de la Worlds, DRX păreau o echipă solidă, nu una de sfărșitul clasamentului.

Cu o singură victorie (împotriva KDF) din 7 meciuri, celelalte 6 înfrângeri(contra DK, GENG, NS, BRO, HLE, LSB) i-au clasat pe poziția 8 din 10 în LCK. O mică încălzire pentru DRX este că în majoritatea meciurilor pierdute, aceștia măcar au reușit să câștige o hartă.

Week 4 este în plină desfășurare, iar batălia pentru primul loc începe să se aprindă din ce în ce mai mult. În LCK, Liiv Sandbox sunt doar la un pas de a le întrece pe T1 și GenG, iar Dplus Kia și Hanwha Life sunt și ele la o distanță foarte mică. În LPL, Invictus Gaming, Top Esports și Edward Gaming sunt foarte aproape de a amenința primul loc, competiția din LPL fiind foarte strânsă. Meciurile se pot urmări pe canalele de Twitch ale celor de la LPL și LCK.

autor: Bogdan I.