Sezonul 44 de ESEA este aproape la mijloc, multe echipe jucând deja jumătate din meciurile din fazele grupelor. Unele echipe și-au dat disband, altele sunt neînvinse, dar vom vorbi despre fiecare pe rând.

După cum am discutat ]ntr-un articol anterior, România este reprezentată de 21 de echipe în ligile ESEA sezonul acesta. Acestea sunt distribuite în următorul mod:

 • 1 echipă în ESL Challenger League
 • 5 echipe în Advanced
 • 3 echipe în Main
 • 3 echipe în Intermediate
 • 9 echipe în Open

ESL Challenger League

Momentan în ESL Challenger League nu s-a jucat niciun meci, Sprout urmând se debuteze în prima rundă pe 14 februarie, cand îi vor întâlni pe rușii de la 1WIN (locul 49 mondial HLTV).

Până atunci, Sprout se luptă în această seară pentru un loc în cadrul turneului IEM Katowice, jucând meciul de calificare cu Spirit (locul 13 mondial).

XELLOW, lauNX și echipa la IEM Katowice (sursa: HLTV)

ESEA Advanced

 • Ultimate Power (SAVAGE, waZz, d1maje, doublemagic, starplajerz)

Echipa cu cel mai bun parcurs de până acum, Ultimate Power au reușit 3 victorii și 2 înfrângeri. Aceștia se află pe locul 20, loc ce momentan le-ar asigura calificarea în playoff, dar cu emoții ținând cont că doar primele 24 de echipe se califică.

Cel mai recent meci al acestora a fost astăzi împotriva echipei The Prodigies, unde joacă fNk. Meciul s-a terminat 16 – 7, Ultimate Power pierzând pentru a doua oară in acest sezon de ESEA.

 • Nexus Gaming (locul 84 mondial HLTV): (BTN, ragga, smekk-, adamS, MoDo)

În acest început de an, Nexus Gaming se pare că și-au regăsit forma, având foarte multe rezultate pozitive. De asemenea, și în ESEA Advanced au apărut astfel de rezultate, având 2 victorii și o singură înfrângere.

Aceasta a apărut în urma unui FFL (forfeit lose), deoarece Nexus au avut de jucat alt meci într-o competiție mai importantă, CCT West Europe Series 1 Closed Qualifier, unde au reușit calificarea în turneul principal, ce apare și pe HLTV.org.

În ESEA Advanced Nexus se află pe locul 32, fiind foarte aproape de locurile de playoff, dar majoritatea echipelor ce îi surclasează au mai multe meciuri jucate. Nexus vor avea următorul meci pe 6 februarie împotriva EC Brugge.

 • allStars Gaming (zewts, ADRON, fnk, Kritik, isk și hugilago)

AllStars Gaming și-au realizat debutul cu dreptul în ESEA Advanced astăzi, reușind o victorie cu scorul de 16 – 14 împotriva TENSTAR. Echipa deținută de Str3su pare că a găsit cheia succesului prin acest 6-man roster inedit, care va juca din nou pe 8 februarie împotriva echipei Nemiga Gaming.

 • The Prodigies (Mihai ”fNk” Costache)

Echipa agenției de management Prodigy Agency a avut un început mai anevoios, pierzând primul meci împotriva echipei Atlantic. Ulterior, aceștia au avut parte de două victorii consecutive, împotriva The Witchers, dar și împotriva celor de la Ultimate Power.

The Prodigies au 2 victorii și o înfrângere, ce îi plasează pe locul 27 foarte aproape de locurile de playoff și de o posibilă promovare.

 • Looking for ORGGGG (Costin ”zrkk” Teodorescu)

Momentan zrkk nu și-a realizat debutul, mix-ul său nejucând niciun meci în ultimele 2 săptămâni. Este posibil să îl vedem pe acesta la treabă pe 6 februarie împotriva Nemiga Gaming.

ESEA Main

 • Marsupy Gaming (RA1N, Welnic, Roby, xAHEN, Krawwyy)

Marsupy au avut un prim half bun în acest sezon de ESEA, reușind 3 victorii și 2 înfrângeri. Aceștia au demonstrat că pot realiza surprize în scena națională prin rezultatele pozitive ce le-au avut recent. Marsupy se află pe locul 59, fiind foarte aproape de primele 48 de locuri ce asigură calificarea în playoff.

 • Nigma Galaxy (Ana ”ANa” Dumbravă)

Cea mai bună echipă feminină a anului 2022, condusă de star-ul român, ANa, a avut un început de an lipsit de noroc și inspirație, înregistrând 3 înfrângeri consecutive.

Ulterior și-au regăsit forma ce le-a proclamat drept ”Cea mai bună echipă a anului 2022”. Astfel, au reușit 3 victorii și au realizat 3 victorii la rând ce le-au propulsat până pe locul 89.

 • Entropy Main (Bogdan ”CHANKY” Șerban”)

Echipa lui CHANKY a avut o primă jumătate deficitară de sezon, reușind doar 2 victorii și 3 înfrângeri. Aceștia se află pe locul 106, dar încă își păstrează șanse de calificare în playoff. Următorul meci al acestora va fi pe 7 februarie împotriva echipei Ooredoo Thunders.

Aceasta a fost prima parte despre status-ul echipelor românești din ESEA, mâine urmând partea a doua cu echipele din ligile Intermediate și Open.

 

Autor: Octavian Manda