După ce cea de-a doua săptămână de LEC a luat sfârșit, prima etapă a campionatul se apropie, de asemenea, de final. Astfel, Week 3 reprezintă ultima săptămână în care echipele se pot califica în următoarea etapă a campionatului european, mai exact în Group Stage, în care acestea vor juca în serii de best of 3, double elimination.

Care sunt șansele echipelor pentru a se califica?

Așa cum se poate observa în imaginea de mai jos, Vitality este singura echipă care își are locul asigurat în cea mai așteptată etapă din campionat, fiind primul split din LEC în care vom avea parte de serii bo3. După aceste eliminări, vor rămâne doar 8 echipe, ceea ce va face din LEC o competiție acerbă.

Din cauza faptului că Fnatic și KOI nu au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor, acestea sunt la un pas de a fi eliminate din competiția split-ului de iarnă, având șanse de 67.73%, respectiv 62.51% să meargă mai departe.

Această săptămână va fi una dificilă pentru ambele echipe, urmând să joace și împotriva unor echipe foarte bine clasate în campionat. Fnatic va juca împotriva echipelor MAD Lions, SK Gaming și Astralis, iar KOI împotriva Team Vitality, G2 Esports și Astralis.

SK și BDS au un parcurs impresionant în Winter Split

Adam a reușit să iasă în evidență în meciurile în care a jucat Darius și Olaf, fiind ales de două ori MVP de către fanii de pe Twitter. Crownie a surprins, de asemenea, deținând un KDA de 12.00, cel mai mare din campionat și având 24 de kill-uri, 6 death-uri și 48 de assist-uri în cele 6 meciuri jucate până acum, conform Oracle’s Elixir.

După Week 2, aceste două echipe se clasează pe a doua poziție alături de MAD Lions și G2 Esports, cu un scor de 4W2L. Team BDS are o șansă de 99.72% să se califice în următoare etapă, în timp ce SK Gaming are o șansă de 99.45%.

Când și unde va putea fi urmărită ultima săptămână din prima etapă?

Week 3 va debuta cu meciul dintre Astralis și SK Gaming, iar meciurile vor putea fi urmărite sâmbătă, duminică și luni începând cu ora 19:00 pe paginile LEC de YouTube și Twitch, dar și pe lolesports.com.

autor: Diana E.

Sursă banner: Sportskeeda