Echipa celor doi jucători români, lauNX și XELLOW, a terminat cu dreptul acest sezon, reușind să ajungă până în ultimul act al turneului CCT North Europe Series 5. În drumul spre finală aceștia i-au învins pe conaționalii de la Nexus Gaming în optimi,

Sprout 2 – 0 Nexus Gaming

Sprout au fost invitați direct în playoff-ul acestui turneu, în timp ce Nexus Gaming au reușit calificarea din grupe cu un scor de 3 – 1. Meciul a fost controlat de către Sprout de la început până la final, cedând un total de 19 runde în 2 hărți. XELLOW a fost MVP-ul acestui meci, fructificând toate informațiile pe care le știa despre fosta sa echipă și reușind 47 de kill-uri.

Sprout 2 – 1 Astralis Talent

După ce înainte cu câteva ore academia echipei Astralis i-a învins în optimile CCT West Europe Series 4 cu scorul de 2 – 1, Sprout a reușit să corecteze greșelile avute în acel meci și și-a adjudecat victoria, tot în 3 hărți.

LauNX și XELLOW au avut amândoi rating pozitiv, mai exact 1.17, respectiv 1.07. Pe cea de-a treia hartă, Ancient, AWPer-ul român a reușit un hold impresionant al site-ului B, reușind să dea oprească plant-ul cu doar 10 secunde rămase din rundă. Puteți urmări mai jos acest highlight impresionant al lui XELLOW.

Sprout 2 – 0 9 Pandas

În semifinale, Sprout au dominat, cedând doar 16 runde în 2 hărți. Pe prima hartă, Inferno, aleasă chiar de ei, echipa celor 2 jucători români a fost în control de la început până la final, reușind victoria cu 16 – 4. Pe cea de-a doua hartă, la scorul de 13 – 7 pentru Sprout, XELLOW a avut probabil highlight-ul turneului, reușind un clutch 1v4 cu care și-a adjudecat ACE-ul într-o rundă extrem de importantă.

Sprout 1 – 2 Mouz NXT (Finala)

Sprout au început finala cu dreptul, adjudecându-și prima hartă, Inferno, cu scorul de 16 – 5. Ulterior, academia celor de la MOUZ a parut o cu totul altă echipă, câștigând următoarele 2 hărți, implicit și turneul.

Se conturează o serie negativă a românilor împotriva academiilor în turneele CCT, GamerLegion pierzând finala CCT North Europe Series 4 împotriva academiei echipei Astralis.

Ce urmează pentru Sprout?

În momentul de față, viitorul este incert pentru echipa lui XELLOW și lauNX. După cum am vorbit și într-un articol anterior, există multiple zvonuri în legătură cu plecările lui Staehr la Astralis și lauNX la Falcons.

În momentul de față, echipa are 4 jucători, alpha fiind stand-in pentru rolul de IGL.

Care credeți că va fi viitorul echipei în urma pauzei competiționale?

Autor: Octavian Manda