Campionatul European de League of Legends este pe cale să înceapă, prima zi din Summer Split fiind sâmbătă, 17 iunie, debutând cu meciul dintre MAD Lions și Team Vitality de la ora 19:00. Este de menționat faptul că ligile mai mici din Europa, precum LVP Superliga (liga spaniolă), dar și LFL (liga franceză) au început split-ul de vară încă de la finalul lunii mai.

Ce s-a întâmplat cu duo-ul românesc din LEC?

Din păcate pentru fanii jucătorilor români de League of Legends, duo-ul din Excel Esports a fost separat încă o dată, Odoamne și Xerxe urmând să joace atât în echipe, cât și în ligi diferite începând cu următorul split. Excel a renunțat la jungler-ul Andrei ‘Xerxe’ Dragomir în favoarea coreeanului Lee “Peach” Min-gyu. Acesta a jucat pentru aproape doi ani pentru academia echipei DRX.

În continuare, Xerxe a semnat cu organizația Giants care aparține de liga spaniolă, LVP Superliga, iar Odoamne a ales să rămână alături de Excel Esports, roster-ul echipei fiind format și din Abbedagge, Patrik și LIMIT.

Unde a ajuns Whiteinn în acest split?

Alexandru “whiteinn” Kolozsvari a plecat de la Karmine Corp alături de care a petrecut 4 luni și a decis să semneze cu Giants, urmând să joace în aceeași echipă cu Xerxe, Th3Antonio, Decay și Attila.

Giants se află în acest moment pe locul 3 în LVP Superliga, cu un scor de 3 victorii și 2 înfrângeri, fiind pe același loc cu Barça eSports, Finetwork KOI și Movistar Riders. Echipele care domină liga franceză sunt BISONS ECLUB și Los Heretics cu scorul de 4-1 având un win streak de 4, respectiv 2 meciuri.

Unde și când vor putea fi urmăriți Odoamne, Xerxe și Whiteinn în cadrul turneelor?

Odoamne va juca alături de Excel începând cu 17 iunie, primele zile din Summer Split luptându-se cu organizația KOI sâmbătă de la 21:00, cu Fnatic duminică de la 20:00, dar și cu SK Gaming luni, 19 iunie începând cu ora 19:00.

În ceea ce-i privește pe Xerxe și Whiteinn, cei doi vor juca în această seară împotriva echipei Movistar Riders la ora 23:00. Toate meciurile pot fi urmărite integral de lolesports.com.

autor: Diana E.

Sursă banner: Cybersport