Se încheie faza de Relegation pentru a fi decise ultimele echipe care vor concura sezonul viitor al ligii ESEA în ESL Challenger. De data aceasta, am avut motive întemeiate de a urmări cele două zile de meciuri, întrucât fNk, împreună cu The Prodigies, au reușit să obțină un loc promovabil după un parcurs excelent în Advanced.

VICTORII ÎN ȘIR

Din cele nouă partide jucate de la începutul fazelor eliminatorii ale ESEA Advanced și până în Relegation, The Prodigies au câștigat nu mai puțin de șase dintre acestea, suferind înfrângeri doar cu SINNERS, Aurora și Iron Branch.

Au învins nume grele din scena internațională de tier inferior, de la BIG Academy și PROSPECTS, la Endpoint – în meciul de calificare, cei pe care i-au întors de la 0-1 după prima hartă, câștigând mai apoi pe ultima cu un uluitor 16-2, fără replică pentru englezi.

FNK - STARPLAYER

fNk pare a își intra serios în rolul de „playmaker” al echipei, pe măsură ce nu mai este responsabil cu coordonarea echipei, statutul de in-game leader revenindu-i altui coleg.

Jucătorul român a reușit un rating de 1.11 din 13 hărți în playoff în ESEA Advanced, iar în Relegation acesta a jucat chiar mai bine, cu 1.21 din 7 hărți, aflându-se chiar în topul jucătorilor cei mai bine cotați pe toată durata evenimentului.

Cei mai buni jucători și cele mai bune echipe din Relegation (sursa: hltv.org)

În meciul decisiv, contra Endpoint, fnk a acumulat 1.48 rating per total în cele 3 harți jucate, cu 1.62 în cea decisivă. Versus BIG Academy, situația nu a stat prea diferit, jucătorul român terminând meciul cu 1.40 rating după doar două hărți, atât cât au avut nevoie The Prodigies pentru a învinge.

Statisticile meciului vs Endpoint (sursa: hltv.org)

CE URMEAZĂ?

Pentru The Prodigies, postarea de după reușita calificării dă de înțeles că deținătorii proiectului sunt deschiși la a trimite jucătorii sub emblema unei organizații care să le ofere, poate, mai multe oportunități, atât financiare, cât și competitive.

„Such an incredible season for #THEPRODIGIES & they’re all FREE to join a team”

Așadar, există șansa să vedem o tranziție a lineup-ului sub alt nume în săptămânile ce urmează.

Pentru majoritatea echipelor, încheierea acestui sezon de ESEA înseamnă și începutul pauzei competiționale care va dura, în funcție de programarea turneelor, cel puțin o lună.

Echipe precum Nexus, Let Us Cook, Sprout și GamerLegion au anunțat deja că intră în vacanță pe o perioadă nedeterminată încă, deci, cel mai probabil, la fel va sta situația și pentru The Prodigies.

Sezonul nou ESEA, cu numărul 46, nu va aștepta foarte mult, fiind programat între 10 iulie și 17 septembrie, însă durata mare de timp pe care este extins permite reprogramări multiple ale meciurilor, ceea ce ne face să credem că echipele noastre vor opta pentru o amânare, inclusiv cea a lui fNk.

Sezoanele ESEA programate pentru 2023

În final, nu putem decât să ne exprimăm bucuria față de ceea ce a reușit fNk împreună cu coechipierii săi și așteptăm cât mai multe astfel de tranziții către ligile superioare ale jocului din partea conaționalilor.

autor: Alexandru Bănescu