Echipa lui lauNX și XELLOW a anunțat schimbări neașteptate în lineup-ul echipei în urma ratării calificării în Main Event-ul IEM Katowice 2023. Aceștia au renunțat la rifler-ul Rasmus ”Zyphon” Nordfoss, rolul lui fiind preluat de fostul IGL al echipei, Ismail ”refrezh” Ali. Astfel, Sprout sunt în căutarea unui IGL, acesta fiind piesa-lipsă a echipei.

Zyphon, ex-Sprout (sursa: HLTV)

Motivul schimbării?

În momentul de față, organizația germană nu a făcut public motivul pentru care a fost decisă această schimbare, dar în scena internațională s-au creat diverse speculații. Prima ar fi fost aceea că semifinalistul de Major, refrezh, nu și-ar mai fi dorit să fie IGL, poziție ce era inedită și nouă pentru acesta.

Ismail, înainte de Sprout, a jucat ca rifler pentru Heroic, echipă pe care a ajutat-o să câștige multiple turnee în era online și chiar să se califice până în semifinalele PGL Major Stockholm 2021. În urma anunțării schimbării, refrezh a realizat un tweet în care a explicat dificultățile întâmpinate de acesta în ”job-ul” de in-game leader.

Cel mai greu obstacol a fost bâlbâiala acestuia, de care jucătorul suferă încă din copilărie și a reușit să o controleze în timp, dar nu total. Mai multe detalii veți putea regăsi în tweet-ul acestuia, aici.

refrezh (sursa: HLTV)

Mikkel ”Maze” Sparvath – trial

Primul jucător ce a fost încercat drept trial pentru rolul de IGL al echipei a fost Maze. Acesta este un jucător danez tânăr, de perspectivă, dar cu o experiență nu foarte vastă.

Acesta a jucat alături de regali în cadrul academiei echipei fnatic, pe care i-a condus spre câștigarea WePlay Academy League Season 5. Ulterior, Maze a jucat alături de Blytz și S0und în echipa Let us cook, echipă despre despre care am vorbit mai multe într-un articol precedent.

Maze (sursa: HLTV)

Perioada de trial a lui Maze a fost extrem de scurtă, acesta fiind IGL-ul echipei în Closed Qualifier-ul turneului IEM Brazil 2023. Sprout au avut performanțe sub așteptări, fiind eliminați după 2 lose-uri consecutive împotriva echipelor BIG și 9INE.

Mulți jucători s-au plâns de serverele ESEA pe care s-au jucat meciurile, acestea fiind instabile, fapt ce a condus la întârzierea meciurilor foarte mult.

Antrenorul echipei BERRY, noul IGL cât timp se caută unul nou

O altă mutare neașteptată după trial-ul terminat în doar 2 zile de Maze a fost faptul că BERRY va fi IGL. Acesta este antrenorul echipei din octombrie 2021, perioadă în care a cunoscut mai multe iterații ale echipei.

Acesta este fost jucător de CS:GO, fiind parte din multiple echipe daneze între 2013 și 2021. BERRY va fi stand-in pentru următoarele 2 turnee ale echipei Sprout, anume ESL Challenger League Season 44 și CCT Central Europe Malta Finals 1.

BERRY, antrenorul organizației germane (sursa: PGL)

Urmează o perioadă extrem de grea pentru echipa unde evoluează cei doi jucători români, lauNX și XELLOW. Cine credeți că ar fi un IGL bun pentru echipa acestora?

autor: Octavian Manda

CS2National CS2

Nexus se califică la EDC 7

Perioada foarte bună pentru Nexus continuă și apar roadele muncii în cele din urmă. Invitațiile lor în Closed Qualifiers pentru turnee notabile încep a...