Ar fi incorect să spunem că anul 2022 nu a fost interesant pentru cei doi jucători români. Ambii au trecut printr-o serie de experiențe interesante, ups and downs și surprize.

Despre s0und și Blytz

S0und a început anul liber de contract, însă a făcut clar faptul că se antrenează neîncetat pentru îmbunătățirea formei individuale și că este deschis ofertelor. În mai, inevitabilul s-a produs și cei de la OG au venit cu o ofertă pentru acesta pe fondul înființării academiei.

A fost adăugat într-un lineup destul de stabil, care în aproape un an de existență a schimbat doar un singur jucător. El a performat foarte solid acolo, unde a fost al doilea ca rating din echipă, după olandezul Marix. Băieții au obținut în tot timpul petrecut acolo câteva locuri pe podium, au participat la un număr decent de turnee și au fost o echipă de luat în considerare în WePlay Academy League.

Din păcate, la începutul acestui an, organizația a luat decizia de a pune pe pauză proiectul, iar s0und a devenit din nou free agent pentru câteva zile.

Am discutat mai pe larg despre subiectul OG Academy și aventurile lui s0und într-un articol apărut acum câteva săptămâni.

Blytz, asemănător colegului său român, a început și el sezonul 2022 liber de contract, însă a petrecut mai puțin timp sub acest statut, fiind preluat în februarie de cei de la Enterprise. Acesta, alături de partenerii din Cehia și Slovacia, a reușit să își găsească destul de rapid forma și până în august s-a văzut atingând locul 39 pe HLTV, un record individual pentru ceea ce realizase până atunci.

Când totul părea că merge foarte bine, organizația a decis că vrea să se orienteze către un lineup complet ceh, așa că a încheiat contractul cu aproape toți jucătorii, inclusiv Blytz. Am discutat și despre despărțirea lui de Enterprise mai detaliat.

Astfel, din noiembrie 2022 jucătorul român a rămas liber de contract. La începutul acestui an a fost inclus într-un proiect inițiat de câțiva jucători cu istoric în scena superioară, precum NaToSaphiX și AcilioN, numit undefined, de care am mai vorbit pe alocuri când și-au luat invite în competiții, însă se pare că Raul nu s-a putut regăsi acolo, alegând într-un final Let Us Cook.

Despre noua lor casă

Cei doi jucători români au fost aleși de către legendarul câștigător de major, Snax pentru a i se alătura într-un proiect inedit, anume echipa Let Us Cook. În momentul de față, aceștia nu reprezintă nicio organizație, fiind în căutarea uneia.

Polonezul în vârstă de 29 de ani a declarat în cadrul unui interviu acordat celor de la HLTV că ideea acestei echipe a fost a antrenorului, Jedrzej ”Bogdan” Rokita. Concepția din spatele echipei a fost aceea ca Snax să fie un mentor dar și coleg de echipă pentru 4 jucători ce se află încă la începutul carierei internaționale, dar arată un potențial enorm.

Titratul jucător polonez, Snax (sursa: HLTV)

S0und și Snax au mai jucat împreună în cadrul echipei ex-Finest timp de 4 luni, până când jucătorii au decis că este mai bine să o ia pe căi diferite.

Statusul actual al echipei

Let Us Cook deja au reușit să primească câteva invite-uri în cadrul unor turnee. În momentul de față, aceștia joacă în CCT North Europe Series 3, turneu cu premii în valoare de 50.000$. Aceștia se află într-o grupă de tip Swiss, unde au reușit au un scor de 1 – 1.

În meciul inițial al competiției, aceștia au reușit o victorie cu scorul de 2 – 0 împotriva echipei Gen One (locul 70 mondial). S0und a fost MVP cu un rating de 1.51, fiind urmat îndeaproape de compatriotul său, Blytz, care a avut un rating de 1.46.

În cel de-al doilea meci, Let Us Cook au fost învinși de Aurora, deținătoarea trofeului CCT South Europe Series 2, cu scorul de 2 – 0. Din nou, S0und a fost cel mai bun jucător al echipei sale, fiind singurul cu scor pozitiv, în timp ce Blytz a avut o performanță bună pe cea de-a doua hartă, dar o primă hartă mai neinspirată.

Așadar, lineup-ul actual al echipei este:

  • Janusz ”Snax” Pogorzelski (Polonia)
  • Alexandru ”S0und” Ștefan (România)
  • Raul ”Blytz” Gligor (România)
  • Sebastian ”fr3nd” Kusmierz (Polonia)
  • Mikkel ”MaZe” Sparvath (Danemarca)

Autori: Alexandru Bănescu, Octavian Manda

EA FCEA FC Casual

FIFA 23 Team of the Year – Echipa anului 2022

În fiecare ediție de FIFA, în luna ianuarie avem cea mai așteptată promoție, aceasta fiind Team of the Year, adică Echipa anului precedent. Fiind...