După 7 luni petrecute alături de organizația europeană, Alexandru „s0und” Ștefan se îndreaptă către un nou capitol, în urma deciziei conducerii OG ca proiectul de academie să fie pus pe pauză.

Al doilea jucător din echipă ca performanțe

Din punct de vedere statistic, s0und s-a plasat pe al doilea loc ca rating pe tot parcursul timpului petrecut sub emblema OG, cu o valoare de 1.05. Singurul care l-a surclasat a fost Marix, jucătorul olandez care a terminat capitolul de academie cu 1.12 rating, fiind mai apoi promovat ca rezervă pentru echipa principală.

Jucătorul român a fost eficient și a livrat atunci când a fost nevoie. OG Academy au obținut, împreună cu el locul secund la un Cash Cup ESEA și câteva inchieieri pe locul 5 la turnee precum WePlay Academy League, Heroes of Tomorrow și CCT South Europe. S0und a părut că își intră în formă în cadrul ultimelor trei evenimente, unde a obținut per total un rating de 1.12 și a făcut multe meciuri spectaculoase.

Statisticile lui s0und în perioada activării la OG Academy (sursa; hltv.org)

Sezon nou, priorități noi

Așa cum spuneam și mai sus, jucătorii s-au aflat într-o formă bună individuală, iar echipa obținea rezultate onorabile pentru statutul de academie, astfel încât se observă că nu este vorba de o renunțare la proiect din pricina lipsei de randament. În cazul real, confirmat de organizație, s-a declarat că academia va fi pusă pe pauză din motive de reorganizare și reflecție.

„Deoarece 2023 promite să fie un an aglomerat, am luat decizia de a ne concentra pe lista noastră principală. Dezvoltarea tinerelor talente este importantă pentru noi și ar fi greșit să nu-i acordăm atenția și timpul potrivit. 2023 va fi anul de reflecție privind următoarele noastre proiecte de dezvoltare, cu dorința de a propune un proiect și mai de succes în viitor.” – este declarația oficialităților OG eSports.

Mai mult, deși s-a încheiat contractul cu 4 dintre jucătorii academiei, Marix, unul dintre aceștia a rămas sub tutela OG și a fost inclus pe lista echipei principale de CS:GO ca rezervă. Asta înseamnă că la orice turneu jucat, în cazul apariției unei probleme neprevăzute, el va fi cel care va înlocui jucătorul indisponibil de a activa. În același timp, coach-ul echipei de „juniori” crisbyyy a fost și el promovat drept analist pentru rosterul mare, iar asta ne face să tragem concluzia că investiția în academie nu a fost deloc una dezavantajoasă.

Cei de la OG au declarat și că nu vor pune un preț de cumpărare pentru Marix dacă altă organizație este interesat de serviciile lui.

Marix (sursa: HLTV)

S0und, deschis la negocieri

Pentru cei interesați de a îi face o ofertă și a îl integra într-o nouă echipă pe rifler-ul român, veștile sunt pozitive. Odată cu anunțul organizației cu privire la ultimele decizii, și Alexandru Ștefan a venit cu anunțul că e motivat și are poftă de joacă, fiind deschis ofertelor.

El, înainte de aventura cu OG Academy, a mai activat în echipe din țara noastră. Și-a început practic cariera profesionistă cu GameAgents, făcând parte din primul lineup românesc al acestora.

După plecare, a fost luat în primire de Nexus, unde a jucat 4 luni și și-a întărit experiența. La sfârșitul verii, în 2021 a semnat cu AllStars, însă perioada lui acolo s-a încheiat relativ rapid, iar din octombrie 2021 și până în mai 2022, când a fost preluat de OG, s-a antrenat individual.

S0und alături de regali în primul lineup românesc GameAgents (sursa: GameAgents)

S0und are în momentul de față un rating de 1.14 în ultimele 3 luni și, cel puțin vizual, pare că trece printr-o perioadă foarte bună. Sperăm să îl vedem cât de curând sub un nou acoperiș și îi urăm mult succes.

 

autor: Alexandru Bănescu

EA FCEA FC Casual

FUT Centurions – Partea a doua

Promoția are loc începând cu data de 8 Ianuarie până 20 Ianuarie când începe promoția cea mai așteptată din an: Team of the Year....