Perioada foarte bună pentru Nexus continuă și apar roadele muncii în cele din urmă. Invitațiile lor în Closed Qualifiers pentru turnee notabile încep a se fructifica în calificări, în urma performanțelor mai mult decât satisfăcătoare ale jucătorilor.

Meciuri intense

Reușita nu a fost deloc floare la ureche pentru băieții noștri, fiind nevoie de nu mai puțin de 4 partide pentru deciderea calificării, toate împotriva unor echipe consituite din jucători experimentați.

Așa cum spuneam când am anunțat invitația celor de la Nexus în faza de Play-In, meciurile s-au desfășurat integral într-un Double Elimination Bracket, care presupune încă o șansă în cazul unei înfrângeri.

Drumul a început versus For The Win, echipă portugheză formată din 2 veterani ai scenei iberice, NOPEEJ și stadodo, dar și din alți 3 jucători mai recenți. A fost nevoie de 3 hărți pentru a decide învingătoarea, cu overtime pe ultima, în care Nexus au dat dovadă de tărie de caracter, câștigând cu 19-16 și 2-1 per total.

Nu am scăpat de portughezi nici în sferturi, când în față au apărut cei de la GTZ. De data aceasta vorbim de jucători mai tineri în tabăra lor, cu mai puțină experiență, însă deloc de tratat superficial, întrucât Nexus au avut nevoie din nou de 3 hărți pentru a își decide supremația, revenind de la un 16-7 pe prima.

În primul meci decisiv pentru calificare, echipa noastră s-a lovit de Into The Breach, o tabără în care se afla chiar un român cu dublă cetățenie (volt), pe lângă rallen (ex G2), CRUCIAL, Thomas (ex Endpoint) și CYPHER. Așadar, experiență din plin. Din păcate, chiar dacă tot trei hărți s-au disputat, de data aceasta Nexus n-au mai reușit să se impună în două și au căzut în finala Lower Bracket, unde mai aveau o șansă pentru a se înscrie pe lista echipelor de la EDC 7.

Parcursul Nexus în Play-In (sursa: hltv.org)

Pentru ultimul meci, care a fost de tipul „totul sau nimic”, se pare că tradiția s-a schimbat, iar băieții noștri au avut nevoie de doar 2 hărți pentru a învinge Anonymo și a reuși calificarea, care, având în vedere forma din ultima perioadă, părea inevitabilă.

Despre Main Event

Sezonul 7 al EDC va avea la bază 4 grupe a câte 4 echipe în format GSL. Pe scurt, se trag la sorți meciurile de deschidere, care, din motive de timp vor fi doar Best of 1, iar mai apoi, în funcție de câștigătoarele din prima serie/ pierzătoarele, se desfășoară continuarea. La final, vor exista câte două echipe care în urma a două meciuri fie au trecut mai departe, fie au fost eliminate direct, și altele două care au avut nevoie de trei meciuri pentru a își decide soarta.

Două echipe din fiecare grupă trec mai departe în Play-Off, cele două rămase pe locurile 3 și 4 părăsesc competiția. Nexus fac parte dintr-o grupă de foc cu Sangal (locul 39 HLTV), K23 și MASONIC și vor juca primul meci pe 17 februarie contra Sangal.

Grupa Nexus și meciurile de deschidere (sursa: hltv.org)

Play-Off-ul va începe din „round of 16”, iar celor 8 echipe calificate mai departe din faza grupelor li se mai alătură încă 8 invitate, similar cu sistemul pe care l-au adoptat și cei de la CCT. Bracket-ul va fi de tip „Single Elimination”, fără șansă secundară în cazul unui eșec, iar toate meciurile vor fi Best of 3.

Fondul de premiere este foarte interesant, întrucât primele două locuri primesc, pe lângă 20 000$, respectiv 10 000$ și câte o sesiune de Bootcamp în Malta, cu costuri acoperite integral. O parte din cei 45 000$ puși la bătaie în total se va duce și către toate echipele până la locul 8.

Let Us Cook, invitați direct în faza grupelor

Proiectul Let Us Cook, din care fac parte, după cum bine știm s0und și Blytz continuă să fie întreținut cu invitații, în ciuda plecării lui Maze pentru un try-out nereușit la Sprout.

Nu se știe exact deocamdată dacă acesta va reveni pentru a fi din nou igl la tabăra condusă acum de Snax și Bogdan, coach-ul mix-ului, dar este clar că nu se planifică în vreun caz abandonarea inițiativei, din moment ce au acceptat o invitație de care nu multe echipe se bucură.

Nici în cazul de față grupa de apartenență nu este ușoară, în aceasta aflandu-se Tricked, Illuminar și Into The Breach. Calificarea în Play-Off este ceva pentru care cei de la Let Us Cook vor trebui să tragă tare, iar drumul lor începe cu Illuminar, pe 15 februarie.

Grupa Let Us Cook și meciurile de deschidere (sursa: hltv.org)

Noi nu putem face decât să le urăm mult succes tuturor celor 7 jucători români prezenți pentru sezonul 7 și să sperăm la o continuare a formei bune pusă pe masă de Nexus Gaming sau, de ce nu, chiar o creștere și mai mare în formă.

autor: Alexandru Bănescu

CS2National CS2

Schimbări în lineup-ul echipei Sprout

Echipa lui lauNX și XELLOW a anunțat schimbări neașteptate în lineup-ul echipei în urma ratării calificării în Main Event-ul IEM Katowice 2023. Aceștia au...