Prima etapă a campionatului european de League of Legends a luat sfârșit luni, 6 februarie, iar odată cu această ultimă săptămână, două dintre echipele preferate ale fanilor au fost eliminate din competiție și vor mai putea concura abia în următorul split, cel de primăvară.

Care sunt echipele care au fost eliminate?

Cele două echipe care, spre surprinderea publicului, au părăsit competiția, sunt Excel Esports și Fnatic. Acestea au fost favorite în perioada off-season-ului, mutările care au avut loc fiind unele extrem de promițătoare, însă nu au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor pe parcursul split-ului și au fost eliminate cu scorul de 1W8L, respectiv 2W7L.

Excel și Fnatic vor avea timp până în luna martie să se antreneze și să facă schimbările necesare pentru a putea să se redreseze în Spring Split.

Conform reporterului Alejandro Gomis, Excel Esports a început deja să facă anumite modificări în organizație, alegând să se despartă de headcoach-ul YoungBuck și assistant coach-ul Nelson, lăsând loc de noi talente începând cu următorul split.

În ceea ce privește echipa Fnatic, încă nu au fost anunțate schimbări cu privire la roster-ul sau coaching staff-ul. Astfel, va rămâne de văzut dacă organizația britanică alege să mai dea o șansă formației de la începutul acestui an sau dacă staff-ul este de părere că această echipă nu poate funcționa.

Când începe următoarea etapă și când se vor desfășura meciurile?

Group Stage-ul va începe sâmbătă, 11 februarie de la ora 19:00 și va consta în serii de best of 3, double elimination. Cele 8 echipe care au avansat în cea de-a doua etapă au fost, împărțite în două grupe, astfel: Grupa A – Team Vitality, Team Heretics, SK Gaming, KOI; Grupa B – MAD Lions, Astralis, G2 Esports, Team BDS.

În prima zi din această etapă vom avea parte de meciurile Team Heretics vs Team Vitality și KOI vs SK Gaming, iar duminică Astralis vs MAD Lions și Team BDS vs G2 Esports.

Meciurile vor putea fi urmărite atât live, cât și ulterior în VODS pe lolesports.com, dar și pe paginile oficiale de YouTube și Twitch ale campionatului european de League of Legends.

autor: Diana E.

Sursă banner: LEC

CS2National CS2

Schimbări în lineup-ul echipei Sprout

Echipa lui lauNX și XELLOW a anunțat schimbări neașteptate în lineup-ul echipei în urma ratării calificării în Main Event-ul IEM Katowice 2023. Aceștia au...