Echipa românească reușește încă o prezență pe podium într-un concurs internațional, după ce acum aproximativ o săptămână a obținut primul loc în European Pro League. Jucătorii continuă să arate o formă individuală bună.

DESPRE A1 GAMING LEAGUE

A1 Gaming League a fost o competiție foarte complexă, întinzându-se integral pe câteva luni bune. Teoretic, a început pe 11 noiembrie cu calificările regionale. Fiind un turneu cu organizatori bulgari, acestea s-au referit strict la echipele semi-pro și pro din scena națională a vecinilor de la sud de Dunăre, cărora le-a fost oferită șansa de a participa la Regional Stage prin intermediul a 4 Open Qualifiers. Formatul a fost de tip SWISS, cu 16 echipe în total, dintre care 8 s-au calificat mai departe, către Main Stage.

În Main Stage, celor 8 echipe calificate din etapa anterioară li s-au adăugat încă 8, invitate direct. Printre acestea s-a aflat și Nexus.

De asemenea, și Ultimate Power au participat la Main Stage, primind aceasta șansă în urma despărțirii organizației de fostul lineup, care era în întregime de naționalitate bulgară și se calificase mai departe anterior.

Din Main Stage, s-au calificat mai departe către Play-Off aproape toate echipele invitate. Singura echipă necalificată a fost „înlocuită” chiar de Ultimate Power, care au trecut de swiss stage cu un scor de 3W-2L, la fel ca Nexus.

(sursa: a1gaming.bg)

Play-Off-ul a fost de tip Single Elimination, fară șansă secundară în urma unei eventuale infrageri.

Mai multe detalii despre desfășurarea turneului puteți găsi în articolul în care am prezentat invitația.

PARCURSUL ECHIPELOR ROMÂNEȘTI

După cum spuneam, Ultimate Power, echipa formată din doublemagic, starplajerz, SAVAGE, waZz și d1maje, au reușit și ei o figură frumoasă în cadrul competiției. În faza swiss a Main Stage ei au început cu două înfrângeri, în fața VOYVODA și Tensei Esports Club, ca mai apoi să revină spectaculos și să câștige cu 2-0 celelalte trei meciuri rămase pentru a se califica în Play-Off.

Din păcate, în Play-Off s-au întâlnit din nou cu VOYVODA, o echipă bine structurată și plină de experiență, care i-au învins cu 2-0, fară prea multe șanse acordate echipei din țara noastră.

Nexus, pe de altă parte, au avut un parcurs mult mai longeviv. Dacă într-adevăr, în faza swiss au fost câteva emoții cu privire la calificare, trecând mai departe în urma a 3 victorii cu acta NoN verba, EC Brugge și AreLqgaiUVanata și 2 infrageri cu 1ADL și Undefined, odată ajunși în Play-Off, băieții nu au pierdut nicio hartă până în finală.

În sferturi s-a stabilit partida vs TENSTAR (Bulgaria), pentru ca în semifinale să reîntâlnească EC Brugge. În ambele meciuri victoria a fost pentru Nexus, cu 2-0.

Desfășurarea playoffului (sursa: a1gaming.bg)

Finala i-a adus în față pe cei care au eliminat Ultimate Power, VOYVODA. Aceștia sunt o fuziune dintre fostele echipe de top din Bulgaria SKADE și Fiend, cu jucători precum bubble, h4rn, REDSTAR, dream3r și Oxygen.

Experiența acestora și-a făcut simțită prezența încă o dată, întrucât scorul final a fost de 2-0, cu 16-5 pe Mirage și un 16-14 extrem de strâns pe Nuke, unde Nexus au fost foarte aproape de a duce bătălia către harta a treia.

(sursa: NexusGamingRo twitter)

În acest fel, echipa cu sediul în București încheie competiția pe locul secund, fiind împărțită o sumă de aproape 4.000$ către jucători.

Se încheie astfel o a doua parte a iernii poate nesperată de unii, din punct de vedere al performanțelor echipelor românești. Este evident că Nexus sunt pentru moment în lumina reflectoarelor, însă ar fi nedrept dacă nu am menționa și AllStars și Ultimate Power, care par că vor să vină rapid din spate și să concureze pentru supremația națională. Pentru ei urmează meciurile din ESEA, pentru moment.

Urăm succes tuturor și sperăm să vedem din nou o competiție continuă în scena autohtonă care, din punctul nostru de vedere, este sănătoasă pentru evoluția acesteia.

autor: Alexandru Bănescu

International LOLLeague of Legends

T1 se îndreaptă spre al 11-lea titlu LCK

Ajunși în ultimele trei săptămâni din sezonul regulat din LCK, T1 sunt marii favoriți la câștigarea titlului. Cea mai prestigioasă și cunoscută organizație din...