După revenirea din febra care a cuprins scena în urma Campionatului Mondial de Esports, Nexus reîncep parcursul în competițiile internaționale, așa cum deja ne-am obișnuit. Cel mai interesant este, însă, faptul că trupa condusă de BTN nu a așteptat mult timp până să cucerească chiar primul loc la sezonul cu numărul 1 al Arena Cyberclub League.

DESPRE ACL SEASON 1

Spuneam într-un articol precedent că Nexus au fost invitați în acest turneu restrâns, cu prescurtarea ACL de la Arena Cyberclub League. Am adoptat denumirea de „restrâns” deoarece au participat doar 4 echipe, invitate direct de către organizatori, acestea duelându-se pentru un prize-pool de 2000$, destul de modest în comparație cu majoritatea turneelor care se desfășoară în același timp.

(sursa: @arena.game.ch Instagram)

Pe lângă Nexus au mai participat Katuna (shaiK, Skrimo, SPELLAN, rafftu, milky), Lazer Cats (t0kk, m1she4ka, Burmylov, svemyy, neiter) și SHAPITO (Drobnyy, LAYM, Esphirion, WorldBreak3r, V1).

În plus, durata evenimentului s-a întins doar pe un număr de două zile.

DESFĂȘURAREA COMPETIȚIEI

Datorită numărului mic de echipe participante, parcursul acestora a început direct din semifinale: Nexus contra Katuna și Lazer Cats contra SHAPITO.

Ai noștri au învins într-un meci destul de solicitant Katuna, revenind de la un eșec pe prima hartă (Ancient) și câștigându-le pe ultimele două, scor 16-12 (Mirage) și 16-9 (Inferno). În același timp, SHAPITO și-a adjudecat calificarea în finală după un 2-0 în fața celor de la Lazer Cats.

Nexus n-au avut parte de o confruntare comodă nici în finală, unde cei de la SHAPITO au intrat tare în meci, câștigând cu 16-6 prima hartă (Inferno) și punând mari probleme pe Nuke, unde echipa din România s-a impus abia în overtime, cu 19-17.

Ultima hartă, Mirage, a părut ceva mai clară în favoarea echipei noastre, însă nici aceasta, ușoară,  încheindu-se la scorul de 16-12.

Scorurile finalei (sursa: hltv.org)

Concomitent s-a jucat și meciul pentru deciderea ocupantei locului 3, câștigat de Lazer Cats în detrimentul celor de la Katuna.

XELLOW, DIN NOU CRUCIAL

Adrian „XELLOW” Guță a reprezentat din nou un jucător cheie pentru performanța reușită de echipa sa, prin impactul avut mai ales în confruntarea din finala cu SHAPITO.

Jucătorul de AWP a încheiat cele trei hărți disputate cu un rating de 1.43, ieșind în evidență cu 1.58 în ultima disputată, a reușit o serie de clutch-uri impresionante și foarte multe fraguri de impact.

XELLOW, MVP-ul finalei (sursa: hltv.org)

Play-urile și statisticile foarte bune pentru XELLOW nu sunt o surpriză către scena românească, și chiar dacă acesta a trecut printr-o perioadă mai dificilă odată cu transferul la Sprout, se pare că își poate reconfirma valoarea ori de câte ori este nevoie.

NEXUS CONTINUĂ ACTIVITATEA

Pentru băieții conduși de BTN, triumful la ACL nu va fi motiv de pauză, întrucât aceștia trebuie să își continuie parcursul la Gaming Devoted Become The Best, unde au deja 1-0 în Swiss, după victoria ușoară reușită în fața celor de la ThunderFlash.

(sursa: GamingDevoted2 Twitter)

Totodată, a început și al doilea meci, unde Nexus întâlnesc ORKS, o echipă foarte bună, participantă chiar în acest sezon de ESL Pro League. Partida poate fi urmărită aici: https://www.twitch.tv/gamingdevoted.

Ne bucurăm să scriem din nou despre echipe românești care se clasează pe locuri fruntașe în turneele internaționale și nu putem să nu îi felicităm pe băieți cu această ocazie.

autor: Alexandru Bănescu