Chiar dacă în ultimele două săptămâni atenția s-a îndreptat foarte mult către Iași, acolo unde echipa României a evoluat în cadrul Campionatului Mondial de Esports, nu trebuie să uităm că rămân încă mulți jucători români care se evidențiază în scena internațională.

REDPACK, LINEUP NOU ȘI START ÎN FORȚĂ

Am discutat și zilele trecute, în cadrul unui articol, despre forma bună prin care trece RedPack, echipa unde mai nou activează trioul format din CHANKY, reizk și NOR1, pe lângă Maki și jkXy.

După calificarea la RES Easter European Masters, unde se vor lupta pentru un loc la BLAST Showdown, formula a reușit locul 1 la HATOR Series 1, concurs de 10.000$.

Pe lângă performanța de mai sus, RedPack au obținut și o nouă calificare, la OFK BGD Esports Series 1, concurs cu premii de 25.000$ unde vor juca și cei de la Sprout Academy împreună cu fNk.

Pentru Main Event, CHANKY și echipa au trecut cu 16-13, 16-11 de ENTERPRISE, respectiv Infinite și au câștigat meciul decisiv contra mix-ului Jake Bube cu 2-0.

(sursa: ofkbgdesports Twitter)

ALLSTARS CONTINUĂ ACTIVITATEA

După locul 2 la United21 Series 4, AllStars au acceptat provocarea și pentru seria a 5-a, acolo unde au reușit să ajungă până pe locul 5.

Au ieșit fară înfrângere din grupă, cu 2-1 contra SINNERS Academy și 2-0 contra Raptors. Au cedat foarte greu cu Mixfits în prima rundă de Play-Off, pierzând cu 14-16 ultimele două hărți și i-au învins în Lower Bracket pe cei de la 7 reasons, totul înainte de a fi eliminați de KS-.

(sursa: OfUnited21 Twitter)

Nexus se întorc la tricoul organizației

Cu un sfârșit de lună august “perturbat” de WEC, acolo unde Nexus a dat 4 dintre cei 5 jucători care au reprezentat naționala noastră, aceștia nu au reușit calificarea alături de RedPack la RES Eastern European Masters și nu au mers foarte departe în concursurile CCT.

Pentru BLAST mai există o șansă în urma celor trei Open Qualifiere, dar activitatea începe și în alte competiții, diferite de cele pe care le-am avut până acum pe lista organizației din București.

(sursa: Digital Throne)

Gaming Devoted Become The Best este primul nume care ne sare în față, fiind un concurs cu premii de 35.000$, unde ai noștri pot întâlni BIG, BNE, 9Pandas sau ex-Heet dacă trec de faza Swiss.

Primul adversar al formulei conduse de BTN este, însă, ThunderFlash, unul accesibil. Meciul este încă neprogramat.

Mai departe, Nexus vor concura și într-un turneu mai restrâns, cu doar 4 echipe și premii de 2.000$. Acesta se va desfășura pe 9 și 10 septembrie și potențialii adversari sunt nume precum Katuna și Lazer Cats. Șanse mari, deci, pentru un loc 1.

Pe lângă cele menționate mai sus, Nexus vor reveni probabil și în competițiile CCT, în special East Europe și North Europe, însă aceasta este doar o presupunere, în absența listei oficiale cu echipele invitate.

(sursa: NexusGamingRo Twitter)

Ne bucurăm să constatăm că nu ducem lipsă de meciuri de urmărit la toate nivelurile în ceea ce privește meciurile oficiale de CS:GO și, ca de fiecare dată, ne dorim cât mai multe rezultate pozitive din partea jucătorilor noștri. Mult succes tuturor!

autor: Alexandru Bănescu