Thunderpick World Championship 2023 revine cu a doua serie pentru echipele din Europa, iar românii sunt și de această dată invitați în număr mare. De la debutul lui MoDo la TSM, la revenirea celor de la Nexus și până la apariția lui regali la OG în fazele superioare, urmează partide de neratat pentru fanii români.

MODO – DEBUT DUPĂ PREZENTAREA OFICIALĂ LA TSM

Fiind confirmat de ceva mai multă vreme și așteptat de foarte multe persoane, transferul oficial al lui MoDo de la Nexus la TSM a fost anunțat chiar zilele trecute. Coechipierii alături de care jucătorul român de AWP va activa au o largă experiență la nivel de Tier 1, așa că de la noua formulă se așteaptă foarte multe.

(sursa: TSM Twitter)

Primul meci nu se lasă deloc așteptat nici el, începe chiar azi, de la ora 14:00. Lucrurile devin și mai interesante întrucât echipa pe care TSM o va întâlni este cea condusă de legendarul jucător coldzera, și compusă din dumau, latto, NEKIZ și nqz, toți cu experiență destul de mare în scena superioară.

Un debut în forță ar însemna confirmarea valorii generale a echipei, însă pentru MoDo ar reprezenta un mare suflu de încredere, de care cu siguranță are nevoie.

NEXUS - REÎNTREGIRE DUPĂ CAMPIONATUL MONDIAL

După ce am vorbit de actuala echipă a lui MoDo, este drept să discutăm și de Nexus, echipa care l-a lansat către a evolua alături de nume rezonante ale scenei profesioniste.

Nexus sunt și ei puși într-o situație care îi va testa, întrucât 4 dintre cei 5 jucători revin de la Iași în urma WEC și a unei perioade în care antrenamentele nu au fost atât de prezente.

Sarcina devine și mai dificilă întrucât ai noștri vor întâlni ALTERNATE aTTaX, o tabără foarte bine închegată, care în prezent ocupă locul 35 în ranking-ul oficial HLTV. Meciul se va disputa tot de la ora 14:00, însă mâine (marți, 5 septembrie).

(sursa: hltv.org)

FALCONS - ÎN CĂUTAREA FORMEI

LauNX împreună cu Falcons și-au început meciurile oficiale la începutul lunii iulie, însă nu au reușit să ofere performanțele așteptate în momentul alcătuirii noii echipe internaționale.

Este evident, deci, că odată cu invitația din acest turneu vor primi și prilejul de a își începe parcursul ascendent în ceea ce privește rezultatele și jocul de echipă.

(sursa: FalconsEsport Twitter)

Jucătorul român, fost la Sprout, Nexus, GameAgents și Infinite va avea primul meci miercuri de la ora 20:00, chiar contra celor de la Zero Tenacity, pe care i-au mai întâlnit în aceeași rundă și în ediția anterioară a Thunderpick World Championship 2023 pentru Europa.

REGALI ȘI OG – VERIFICARE ÎNAINTE DE BLAST

Ultima echipă care are în componență jucători români, dar nu cea din urmă, este OG, unde știm foarte bine că pe postul de AWP se remarcă regali.

Pentru OG, acest turneu va fi unul mai mult de „antrenament” înainte de BLAST Fall Showdown, programat să înceapă odată cu luna octombrie, acolo unde jucătorii conduși de nexa vor ataca, cu siguranță, calificarea la BLAST Fall Finals.

(sursa: HLTV)

Întrucât competiția este împărțită în două stagiuni, OG vor juca mai târziu, din faza de Play-Off, cu un statut de „Higher Seed”. Aceștia se vor duela cu una dintre echipele venite din Play-In, acolo unde Falcons, Nexus și TSM au nevoie de două victorii pentru a trece mai departe.

De menționat faptul că ocupantele primelor două locuri în urma acestui eveniment vor merge la turneul principal Thunderpick World Championship 2023, unde sunt puși la bătaie nu mai puțin de 500.000$ și sunt deja confirmate ca participante echipe precum Heroic, ENCE și MOUZ.

Mult succes tuturor jucătorilor români!

autor: Alexandru Bănescu