Cu toate că scena forfotește de activitate, mai nou din partea jucătoarelor românce, nu trebuie să neglijăm una dintre echipele de bază atunci când vorbim de scena națională de CSGO: Nexus. Echipa condusă de veteranul BTN continuă să impresioneze cu rezultate foarte bune și să își asigure numeroase prezențe în fazele eliminatorii ale concursurilor la care participă.

ESEA PE FACEIT, CU NOROC PENTRU NEXUS

Primul sezon din liga ESEA desfășurat pe platforma Faceit pare să le aducă noroc jucătorilor români de la Nexus, aceștia reușind să defileze în sezonul regulat cu 10 victorii și doar 2 înfrângeri din 12 meciuri disputate. Prin recordul obținut, ei s-au clasat pe locul 7 și sunt, astfel, printre cele 16 echipe din startul Playoff-ului.

(sursa: ESEA)

Reamintim că noua formulă a Nexus, după schimbările din pauza competițională de vară este alcătuită din BTN, ragga, XELLOW, Smekk și s0und.

Mai mult, băieții conduși de BTN au jucat deja și o partidă din cadrul fazelor eliminatorii, contra ALTERNATE aTTaX, pe care au pierdut-o, din păcate, cu scorul de 1-2.

Pentru ESEA, o mențiune onorabilă trebuie să fie acordată și celor de la AllStars, care, deși au reușit doar 4 victorii, suntem siguri că au depus un efort considerabil pentru a obține rezultate pozitive. Din păcate, aceștia par a fi într-o schimbare continuă de roster, kritik și recent-revenitul RENNE anunțându-și zilele trecute retragerea din echipă.

PLAYOFF-UL LA ORIZONT ȘI PENTRU GAMING DEVOTED

Discutam acum câteva săptămâni de invitația primită de Nexus în Gaming Devoted Become The Best, turneu care a pus la bătaie nu mai puțin de 35 000$, iar jucătorii români sunt încă în cursa pentru aceștia.

Turneul a fost împărțit în trei stagiuni: swiss, Play-In și Play-Off, ultimele două având format de bracket. Pe rând, echipele se califică dintr-o etapă în alta, în funcție de victoriile obținute, cu condiția de a nu pierde mai mult de trei partide per etapă.

(sursa: https://gamingdevoted.com/becomethebest)

Nexus s-au calificat în Play-In după trei victorii mari, împotriva unor adversari experimentați, fără a pierde vreun meci.

Dacă despre primul meci spuneam că este accesibil, cel contra ThunderFlash, au urmat mai apoi duelurile cu ORKS (participanți în acest sezon de ESL Pro League) și Pompa Team (Snax, h4rn, morelz, SLY, bnox), unde echipa noastră și-a demonstrat experiența și superioritatea.

Scorul a fost de 2-0 cu ThunderFlash (16-8, 16-9), 2-1 contra ORKS (16-9, 14-16, 16-13) și 2-0 împotriva celor de la Pompa Team (19-16, 16-7).

Parcursul Nexus în faza Swiss (sursa: liquipedia.net)

Mai interesant este și că în cazul în care Nexus vor trece de două runde în faza de Play-In, vor avea în față adversari cu clasare în top 30 HLTV, chiar nume precum BIG și Bad News Eagles în Playoffs.

SFÂRȘITUL UNUI CAPITOL, ÎNCEPUTUL ALTUIA

Counter Strike: Global Offensive se apropie încet, dar sigur, de sfârșit, fiind înlocuit cu noul CS2, așa că din moment în moment putem asista la ultimele meciuri pe care echipele românești le joacă pe actuala versiune a jocului.

Trebuie, așadar, să ne susținem favoriții și să ne bucurăm că am luat parte la acești 10 ani încărcați de competitivitate.

autor: Alexandru Bănescu

International LOLLeague of Legends

Cum se vor desfășura meciurile de la Worlds?

În aproximativ două săptămâni va începe cel mai mare campionat de League of Legends din acest an, și anume Worlds-ul, care se va desfășura...