Melissa ”meli” Aylin a fost reprezentantă a echipei naționale a României de CS:GO feminin la Iași. Am urmărit-o cu sufletul la gură în meciurile jucate cu naționala României la Campionatul Mondial de Esports, iar acum este pregătită să cucerească topul Counter Strike-ului feminin alături de GamerLegion.

Melissa, în tricoul noii echipe

Experiența anterioară în scena internațională

Alături de echipa Let Her Cook, a participat la Open Qualifier-ul aferent Europei, pentru a câștiga un loc în sezonul 4 al ESL Impact, în luna august a acestui an. Rosterul echipei Let Her Cook format din: kezziwow, Joanana, Maneschijnx, KittyTM și meli a reușit să își câștige locul în cadrul Grupei B a turneului, alături de echipe cunoscute ale scenei de CS:GO feminin: NAVI Javelins, 9Pandas Fearless, G2 Oya, GUILD și shinigami, echipă care a reușit să treacă și ea de Open Qualifier.

Aventura Melissei la ESL Impact – Season 4 a început cu meciul împotriva fetelor de la G2 Oya, organizație germană de esports. Din păcate, Let Her Cook a pierdut cu 2:0, respectiv 16:14 pe Ancient și 16:7 pe Inferno.

A fost un meci destul de greu pentru rosterul Let Her Cook, început pe T-site pe prima hartă. A doua hartă a debutat mai bine pentru Let Her Cook, începând pe CT-side cu un clutch. Având în vedere faptul că rosterul G2 Oya, joacă aproape în aceeași formulă din luna martie a acestui an, Let Her Cook au avut un joc destul de bun și competitiv.

Al doilea meci al Melissei în cadrul ESL Impact – Season 4 a fost câștigat de echipa acesteia cu 2:0, împotriva fetelor de la ”shinigami”, echipă formată din jucătoare din Rusia, aflată, la fel ca și fetele de la LHC, la început de drum. LHC au reușit victoria cu 16:14 (9:6/7:8) pe Nuke și 16:4 (12:3/4:1) pe Overpass. Melissa a reușit să dea cel mai mare damage pe prima hartă, iar pe a doua a avut cele mai multe assists.

În parcursul fetelor de la Let Her Cook a ”intervenit” șansa extraordinară de a semna cu organizația germană de Esports GamerLegion și astfel au devenit echipa GamerLegion Prism. Momentan fetele au primul bootcamp oficial și își continuă parcursul la ESL Impact – Season 4, acolo unde, din păcate, au pierdut partida de debut în noul tricou împotriva NAVI Javelins, una dintre cele mai bune echipe din lume. Fetele mai au 2 partide de jucat în cadrul fazei grupelor, următorul fiind programat pe 5 octombrie împotriva Guild.

Interviu cu Melissa

Am avut plăcerea de a discuta cu “meli” despre aceste experiențe grozave de care are parte, reușita de a se califica la un turneu atât de important pe scena de CS:GO feminin și faptul că de acum face parte dintr-o organizație de Esports prestigioasă.

  • 101hp: Cum a fost pentru tine experiența de a te califica la ESL Impact – sezonul 4, cât de dificilă ți s-a părut?

Meli: Toată experiența pentru mine a fost puțin copleșitoare la început, eram foarte confuză când realizam că în sfârșit ajung acolo unde îmi doream de mult. Nu mi s-a părut ușor, nici greu, am întâmpinat câteva dificultăți în drumul spre calificare, dar e bine când se termină cu bine, nu? 🙂

  • 101hp: Ce părere ai despre faptul că echipa Let Her Cook a semnat cu organizația GamerLegion și ați devenit astfel GamerLegion Prism? Ce înseamnă acest lucru pentru viitorul tău?

Meli: Este prima mea echipă pe bune, prima organizație, totul este nou pentru mine, nu am cuvinte să descriu ce am simțit, multă fericire. Pentru viitorul meu, acesta este doar începutul, o să trag mai tare pentru dorința mea și pentru visul meu de a ajunge la un nivel cât mai înalt.

Melissa, una dintre cele 5 jucătoare care au reprezentat România la Campionatul Mondial
  • 101hp: Cum ți se pare experiența bootcamp-ului în care sunteți și cum ți se pare că vă adaptați noii organizații?

Meli: Bootcamp-ul a fost minunat, atmosfera a fost una serioasă când a trebuit să fie, ne-am și distrat; toata echipa GamerLegion ne-a fost alături la fiecare nevoie. Am fost primite ca acasă.

  • 101hp: Ce așteptări ai de la tranziția spre CS2?

Meli: Din punctul meu de vedere, jocul o să se dezvolte cât mai mult, scena va crește din ce în ce mai tare, sper doar să vedem 128 tickrate cât mai repede…

 

Îi mulțumim Melissei pentru timpul acordat și îi ținem pumnii în toate competițiile care vor veni. Ea poate fi urmărită în sezonul de ESL Impact unde ANa, alături de Nigma Galaxy, încearcă să-și apere titlul de campioane.

 

autor: Cristina Ț.