În aproximativ două săptămâni va începe cel mai mare campionat de League of Legends din acest an, și anume Worlds-ul, care se va desfășura în Coreea de Sud, respectiv în Seoul și Busan. Finala va avea loc în Gocheok Sky Dome, care dispune de 16.700 de locuri, biletele pentru eveniment fiind sold out în acest moment.

Ce echipe s-au calificat la Worlds?

Dintre cele 22 de echipe participante la campionat, acestea aparțin regiunilor astfel: LCK – Gen. G, T1, KT Rolster, Dplus Kia; LPL – JD Gaming, Bilibili Gaming, LNG Esports, Weibo Esports; LEC – G2 Esports, Fnatic, MAD Lions; LCS – NRG, Cloud 9, Team Liquid; PCS – PSG Talon, CTBC Flying Oyster; VCS – GAM Esports, Team Whales; LJL – DetonatioN FocusMe; CBLOL – LOUD; LLA – Movistar R7.

Ultima echipă participantă se va stabili pe data de 9 octombrie în urma seriei dintre BDS și Golden Guardians care se va difuza de la ora 07:00 pe lolesports.com.

Care sunt etapele noului format de la Worlds?

Campionatul internațional din acest an se va desfășura în trei etape, și anume play-ins, swiss și knockout stage. Prima etapă va avea loc între 10 și 15 octombrie, cea de-a doua etapă pe 19-23 octombrie, respectiv 26-29 octombrie, iar knockout stage va fi împărțită în 3 părți: Quarterfinals (2-5 noiembrie), Semifinals (11-12 noiembrie), Finals (19 noiembrie).

Primele meciuri din play-ins vor fi R7 vs PSG pe 10 octombrie de la ora 10:00, LLL vs GAM de la 13:00, pe 11 octombrie DFM vs CFO la 10:00, iar de la 13:00 vom avea parte de seria dintre TW și câștigătoarea dintre BDS și GG.

Cele opt echipe din prima etapă se vor lupta pentru cele două locuri disponibile pentru următoarea etapă, unde se vor întâlni cu cele mai puternice 14 echipe din lume. Mai departe, acestea vor fi plasate într-un format de 5 runde, iar, având în vedere că nu mai există grupe, fiecare echipă are șanse mai mari de câștig, acestea nefiind trimise în ‘group of death’ din start, așa cum menționează dotesports.com. Această etapă va fi compusă din 33 de meciuri, dintre care 20 de tip best of 1, iar 13 de tip best of 3.

autor: Diana E.

Sursă banner – Lol Esports