Cei de la KTRL au anunțat că vor renunța pentru o perioadă la divizia de CS:GO, decizie venită pe fondul unei reorganizări interne generale a acestora. I-am contactat pentru a afla motivele din spatele acestei mutări și care sunt planurile de viitor ale organizației.

Mai întâi, organizația a renunțat la echipa de League of Legends

KTRL trece, indiscutabil, printr-o stagiune de reconstrucție, probabil cu scopul revenirii în forță, cu rezultate considerabile după pauza competițională de sfârșit de an. Performanțele din ultimele luni nu au fost nesatisfăcătoare, însă întotdeauna este normal să presupunem că aceștia țintesc către obiective mai mari.

Reorganizarea a început cu părăsirea secțiunii de League of Legends, anunț făcut la începutul iernii.

Pe partea de Counter-Strike, semnalele au început odată cu postarea lui sXe despre despărțirea de echipă. Am detaliat acel subiect într-un articol anterior. Am luat în calcul posibilitatea renunțării organizației la echipa de CS, dar trebuie să recunoaștem că nu ne așteptam ca acesta să fie drumul pe care îl aleg.

Rezultate mixte

Echipa de CS:GO nu a excelat în realizări, însă nu putem spune că a fost lipsită de acestea. Au participat la 3 LAN-uri, dintre care unul internațional și s-au plasat de câteva ori chiar pe podium, cum ar fi: Superbattles 2022 Finals (locul 2), A1 Adria League Season 10 Finals (locul 2) și Jaxi League Balkan Series 2022 (locul 3).

Marele regret al jucătorilor este, conform declarației lui sXe, că nu au reușit să cucerească primul loc împreună la un turneu offline.

Realizările KTRL din ultima perioadă (sursa: hltv.org)

Mihai (owner KTRL): "CS:GO a avut mereu un loc special în inima noastră"

I-am contactat pe cei de la KTRL pentru a elucida motivele deciziilor recente și pentru a afla la ce ne putem aștepta de la ei în 2023.

  • 101hp: Care sunt, în principiu, motivele retragerii?

KTRL: De-a lungul timpului am avut mai multe proiecte și am încercat sa diversificăm pe cât de mult posibil jocurile in care activează echipele noastre.

CS:GO a avut mereu un loc special în inima noastră, tocmai de aceea a fost și cea mai longevivă echipă pe care am avut-o. Din păcate, nu mai putem acorda proiectului KTRL atenția și dedicarea pe care acesta o merită.

După cum s-a putut observa, am încercat mai multe iterații ale echipei, din ce in ce mai ambițioase, inclusiv cu un roster international, dar, din păcate, în climatul actual nu credem că ne putem realiza într-un mod coerent obiectivele de creștere.

 

  • 101hp: La ce să se aștepte fanii cu privire la viitorul organizației în scena de CS:GO?

KTRL: Momentan proiectul a fost pus pe pauză, dar când se va ivi oportunitatea de a reveni în scenă, cu siguranță o vom face. Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, am întâlnit oameni extraordinari in scena românească de CS:GO, oameni alături de care am putut să creștem. Le mulțumim și lor, dar și fanilor care ne-au susținut și le urăm tot binele din lume!

"Vom analiza situația după Anul Nou"

  • 101hp: Ce alte priorități are KTRL atât pe termen scurt, cât și pe termen lung?

KTRL: Pe termen scurt ne dorim să ne bucurăm de sărbători, iar pe termen lung incă nu avem un plan exact pus la punct. Vom analiza situația după Anul Nou și vom vedea în ce direcție ne vom îndrepta. Am avut un mic răgaz in ultimele zile și am analizat performantele organizației din 2022. Credem că, pe lângă echipa de CSGO, am avut câteva realizări destul de importante:

– O echipă top 6 pe Europa la Wild Rift, cu care aproape am ajuns la campionatul mondial.
– O echipă top 6 in zona Balcanică la League of Legends
– O echipă cu roster internațional la CS:GO, care a ajuns în finala LAN a ligii Adriatice.
– O echipă de League of Legends feminin care a jucat o semifinală LAN la campionatul european Girl Gamer.

Luând în calcul aceste lucruri, momentul in care vom dori să revenim va depinde de posibilitățile pe care le avem de a depăși aceste performanțe.

Le mulțumim pentru răspunsuri și, cu speranța că perioada sărbătorilor va fi un sfetnic bun, le urăm succes în toate competițiile în care vor fi angrenați în 2023!

 

autori: Vlad N., Alexandru B.

International LOLLeague of Legends

Noi anunțuri de interes cu privire la LEC

Sfârșitul anului 2022 aduce nu doar noutăți și schimbări în ceea ce privește echipele, ci și anumite modificări și anunțuri care au legătură cu...
CS2International CS2National CS2

XELLOW – Transfer la Sprout?

După 6 ani petrecuți în organizația Nexus, XELLOW trece la un nou capitol, urmându-l pe lauNX și semnând cu organizația germană Sprout....