Jucătorul român încheie contractul cu organizația înființată acum aproximativ doi ani, după o perioadă de un an și o lună petrecută reprezentând-o.

sXe și-a anunțat acum câteva zile despărțirea printr-un tweet, acesta spunând despre organizație că a fost întotdeauna „uimitoare și susținătoare”. El declară că „am făcut o grămadă de lucruri distractive împreună, dar nu pot să spun că nu sunt trist că n-am reușit să ridicăm un trofeu”.

Le mulțumește de altfel coechipierilor și apreciază oamenii din staff implicați în proiectul de CS:GO al celor de la KTRL.

Un jucător care și-a făcut treaba

sXe a adunat pe tot parcursul aventurii cu KTRL un rating de 0.92. Nu este un rating excepțional, dar rolul lui întotdeauna a fost foarte greu, fiind acela de a sprijini coechipierii prin diferite metode pentru a aduce impact pe hartă. Uneori chiar îndeplinea funcția de entry, iar a intra primul înseamnă de multe ori a muri pentru a se face „refrag” de către colegii tăi.

A și participat la 3 LAN-uri, un număr destul de mare într-un an pentru nivelul la care a lucrat echipa. Două dintre acestea s-au desfășurat în România, pe când ultimul: A1 Adria League Season 10 Finals, în Croația, la Zagreb.

(sursa: HLTV)

KTRL, tranziție către echipă full de străini?

Ca organizație, KTRL se pare că începe o fază de rebuild. Tot recent au anunțat retragerea din League of Legends, iar după plecarea lui sXe, înlocuirea acestuia e foarte dificil de realizat dacă se vor lua în considerare doar jucători români.

Așadar, putem să presupunem că sunt șanse mari să vedem un roster complet străin, al unei organizații românești. Este cu adevărat o premieră pentru țara noastră, dar este clar un trend preluat de la echipe precum G2, care au renunțat în ultimul an la toți jucătorii autohtoni. Se poate lua în calcul și aducerea unui individ de origine bosniacă, ceea ce ar construi un nucleu de jucători din Bosnia și Herțegovina, acompaniați de 2 sârbi.

KTRL au rămas acum cu: dEE (Srb), sarenii (BiH), Katalic (BiH), susp111 (Swe) și soLo (Srb) (COACH).

dEE
sarenii (sursa: HLTV)

Ce urmează pentru sXe?

În momentul de față, nu putem spune sigur ce poate apărea în calea jucătorului roman, dar remarcăm faptul că exista câteva echipe din România care se află într-o faza de reconstrucție și care ar putea să îi considere adiția în orice moment. Opțiunile variază de la AllStars și Infinite, la Nexus și OneTap (cel mai puțin probabil).

sXe (sursa: HLTV)

Un lucru e sigur, doar timpul ne va putea convinge de locul viitor pe care îl va ocupa Cristian Niță în multitudinea de opțiuni pe care le are în față. Evident, există și opțiunea ca el să ia o pauză, sau chiar să se retragă. Îi urăm succes și sperăm să găsească răspunsul la întrebarea legată de viitorul carierei sale cât de curând.

 

autor: Alexandru B.

CS2National CS2

Desfășurarea sezonului 43 din ESEA

Liga ESEA a încheiat perioada sezonului regulat pentru ediția cu numărul 43, iar câteva echipe românești au trecut mai departe în faza de Play-Off....
International LOLLeague of Legends

Ce aduce anul 2023 echipei Fnatic?

Acest off-season a adus schimbări neașteptate și interesante în Fnatic după ce organizația a fost eliminată din Worlds înainte de sferturile de finală....