Liga ESEA a încheiat perioada sezonului regulat pentru ediția cu numărul 43, iar câteva echipe românești au trecut mai departe în faza de Play-Off.

Performanțe sub așteptări

În ciuda optimismului nostru de la începutul sezonului, nu putem spune că deznodământul primei jumătăți este unul așteptat, ci chiar sub ceea ce credeam că o să vedem atunci când am scris primul articol.

În ESEA Advanced, cea mai înaltă divizie unde participă echipele românești (excluzând, evident, Gamer Legion și Sprout, care concurează în ESL Challenger și au în componență doar câte un jucător român) am avut doar o echipă care s-a calificat în Play-Off, aceea fiind AllStars, cu un record de 9W-5L.

Au fost eliminați rapid, însă, de EYEBALLERS (echipă în care activează flusha, JW) și Anonymo. Echipele antemenționate sunt, atât datorită jucătorilor, cât și datorită sinergiei, echipe dificile, și nu considerăm că băieții noștri au pierdut nejustificat. De adăugat și că în al doilea meci AllStars au jucat cu stand-in (cox) în locul lui Adron.

În ESEA Main Play-Off nu avem reprezentanți, în afară de CYBER MD, organizație din Moldova.

Pentru ESEA Intermediate și Open regăsim în jur de 5 echipe calificate în a doua parte, însă aici numărul necesar de victorii pentru trecerea mai departe este mai mic, iar reușita mai ușor de realizat.

Structura fazelor eliminatorii este de tip “Double Elimination”, adică fiecare echipă are a doua șansă în cazul unei înfrângeri, dar intervine eliminarea în cazul dublului eșec. Toate meciurile sunt Best of 3.

Situația din Play-Off, ESEA Advanced Season 43 (sursa: ESEA)

Ce urmează?

În acest sezon ne rămâne doar să urmărim drumul echipelor din ligile inferioare către promovare, pas cu pas. În principiu, nu vor fi multe transmisii live, dar meciurile pot fi văzute direct cu ajutorul GOTV, pus la dispoziție pe pagina meciului de către ESEA.

Puteți accesa bracketul ESEA Open dând click aici.

Pentru bracketul ESEA Intermediate faceți click aici.

Pentru a intra pe pagina meciului, faceți click pe echipa dorită, dați scroll mai jos până la meciuri, iar apoi apăsați pe data din dreapta meciului pe care îl doriți. Pentru meciurile în curs de jucare sau care urmează să se joace, rezultatul și scorul nu apar, și în schimb apare o liniuță (-).

(sursa: ESEA)

Următorul sezon va începe după jumătatea lunii ianuarie cel mai probabil, chiar spre începutul lui februarie, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, așa că va trebui să așteptăm terminarea pauzei competiționale pentru încă o șansă de a obține o figură bună în ligă.

Felicităm toate eforturile depuse în aceasta ediție și suntem încrezători că anul 2023 va aduce surprize plăcute din partea alor noștri.

autor: Alexandru B.

Sim RacingSimRacing International

Ce ne-a atras atenția la ADAC SimRacing Expo

După șase ediții într-un spațiu limitat la Nurburgring, ADAC SimRacing Expo a luat calea Bavariei și s-a mutat într-o casă nouă – două hale...
CS2National CS2

sXe părăsește KTRL

Jucătorul român încheie contractul cu organizația înființată acum aproximativ doi ani, după o perioadă de un an și o lună petrecută reprezentând-o. ...