După ce a terminat pe locul secund la 1xBet GOAT League 2023 Summer VACation, iM, revelația acestui sfârșit de sezon, este aproape de a semna un contract cu una dintre cele mai decorate organizații din istoria CSGO: Na’Vi, unde ar urma să joace împreună cu o serie de jucători simbol pentru scena de tier 1.

Mai mult, avem schimbări și în componența AllStars, cei care păreau a își găsi un echilibru după adăugarea străinilor kreaz și Oxygen.

IM, APROAPE CAMPION LA 1XBET GOAT LEAGUE

Doar puțin a lipsit pentru ca iM să fie încoronat drept câștigător la încă un eveniment cu interes mare pentru scenă. Chiar dacă a pierdut strâns finala, jucătorul român a lăsat încă o dată o impresie foarte bună asupra calității sale individuale, terminând turneul cu 1.26 HLTV rating.

Echipa lui Mihai a fost compusă, pe lângă el, din SPUNJ (caster), Pimp (analist, ex pro), NBK- (pro) și t4tty (jucătoare pro).

Drumul lor a început cu o înfrângere pe harta Train contra taberei compuse din starix, smooya, Thomas, Zana și Nikolarn. Evident, fiind un concurs destinat mai degrabă divertismentului au fost introduse în map pool și hărți ieșite din sfera celor disponibile pentru meciurile oficiale.

A intervenit redresarea mai apoi și echipa condusă de Pimp i-au învins pe Ancient pe Olofmeister, shox, oskar, LETN1 și Ksu. Deși au pierdut meciul final din grupă, contra Loba, kassad, Aunkere, Victoria și Krimbo, au reușit clasarea pe locul secund și calificarea în sferturi.

În continuare au spulberat echipa lui Get_Right, în doar 2 hărți, unde iM a cumulat un rating de 1.62 per total, pentru ca în semifinale să învingă la fel de convingător echipa lui NadeKing și să reîntâlnească Olofmeister & co pentru a decide campionii.

În finală, așa cum era de așteptat, bătălia s-a dus pe harta cu numărul 3, tot Train, unde, din nefericire, adversarii lui iM s-au dovedit mai pregătiți.

A fost o experiență interesantă, după părerea noastră, mai ales că Mihai a fost live zilnic cu meciurile și am putut observa atmosfera din echipă și personalitățile coechipierilor săi, persoane cunoscute din toate domeniile scenei internaționale.

Chiar dacă nu a câștigat finala, Mihai a avut o intervenție corectă la începutul participării sale la podcastul HLTV Confirmed, acolo unde a spus că au câștigat singura hartă din map poolul activ din finală și au pierdut doar pe hărți care nu se mai joacă în momentul de față, Dust2 și Train. 🙂

SE PREGĂTEȘTE NA’VI IM?

În doar câteva ore, zilele trecute, după un zvon apărut inițial pe baza acțiunilor jucătorului român de pe rețelele de socializare, scena a explodat sub auzul posibilității ca iM, Aleksib și jL să îi înlocuiască pe npl, Perfecto și electronic în cadrul Natus Vincere.

Probabilitatea a crescut, mai ales în contextul zvonurilor aduse de Dexerto și 1pv, și suntem în așteptarea unui anunț oficial și din partea organizației care să confirme transferurile și totodată trecerea spre un lineup internațional pentru prima dată în istoria sa.

Un astfel de transfer ar fi fără dubii cel mai bun din istoria României în ceea ce privește Counter Strike și l-ar propulsa pe iM spre atingerea unor noi topuri până la finalul anului.

ALLSTARS, O NOUĂ RECONSTRUCȚIE

Revenind pe pământ românesc, avem în față un nou „shuffle” în ceea ce privește componența echipei AllStars Gaming.

De această dată vorbim de plecarea a 3 jucători, dintre care unul cu vechime destul de mare, ținând cont de situația națională: kreaz, Oxygen și ADRON, înlocuiți cu NOR1, fnl și CHANKY.

De fnl se știa că era prima opțiune pentru organizație în cazul unei despărțiri de unul dintre jucători, iar NOR1 nu a găsit stabilitatea dorită în echipele unde a mai evoluat, însă surpriza vine în cazul lui CHANKY care, împreună cu Entropy, reușise calificarea în ESEA  Advanced pentru sezonul următor, echipa arătând promițător..

Noua formulă a intrat rapid în joc. În prezent se luptă pentru un loc în playoff la EPL Season 9 Division 2 și calificarea către Divizia 1. Au învins cu 2-0 BRUTE în meciul de deschidere, însă au pierdut 1-2, strâns, contra Zero Tenacity în winners match și urmează un rematch de „do or die” contra BRUTE.

Ei vor evolua peste mai puțin de o săptămână și la Lorgar Cup unde au obținut spot-ul în urma parcursului bun de la calificările pentru WEC (locul 2). Probabil regulamentul va impune cel puțin trei jucători din echipa care a reușit calificarea, așa că nu vom vedea lineup-ul oficial în acțiune.

Aici vor evolua și doggonogog cu BTN stand-in, cele două echipe românești aflându-se în aceeași grupă.

FNK, ÎN CĂUTAREA UNEI NOI PROVOCĂRI

Mihai „fNk” Costache a anunțat recent într-un tweet că este în căutarea unei case pentru sezonul care vine, ceea ce înseamnă că nu va mai continua cu The Prodigies. El era oricum free-agent, întrucât proiectul „The Prodigies” a fost înființat doar cu scopul de a îi propulsa pe cei aflați acolo către organizații unde să fie recompensați pe măsura performanței.

Jucătorul român a avut un sezon excelent, reușind să se califice în ESL Challenger împreună cu colegii săi și au terminat și alte concursuri pe locuri onorabile. Chiar în prezent sunt în playoff la LEON x TEAMPLAY Season 1, după ce au trecut de AVANGAR, Insilio și ex-777 eSports în grupa A.

Mai multe despre fNk am vorbit și într-un articol anterior.

Avem în față, iată, o adevărată nebunie în ceea ce privește situația națională și internațională, care are șanse mari să se încheie cu lucruri mărețe, fără precedent. Încă o dovadă că scena de Counter Strike nu se poate opri nici când este în plină pauză.

autor: Alexandru Bănescu