Cele mai importante campionate din League of Legends și-au reluat activitatea pentru split-ul de vară. Acestea au un singur obiectiv: calificarea la Worlds 2023, care va avea loc în Seoul, Coreea de Sud, începând cu data de 10 octombrie, urmând ca marea finală să aibă loc pe 11 noiembrie.

Astfel, echipele din LCK au o motivație în plus să lupte pentru un loc în cel mai așteptat turneu din League of Legends și să încerce să câștige un nou trofeu internațional în țara lor de origine.

Favoriții din LCK

Ne aflăm în a treia săptămână a campionatului din Coreea de Sud, iar favoritele la câștigarea trofeului nu s-au schimbat prea mult față de anul trecut. Gen G continuă forma foarte bună din split-ul trecut, reușind să fie singura echipă neînvinsă momentan în acest sezon.

Aceștia au câștigat toate cele 5 serii avute, pierzând doar 2 meciuri din cele 12 jucate. Jucătorul de urmărit rămâne ADC-ul Kim “Peyz” Su-hwan, care a demonstrat rapid că este un jucător foarte solid, pregătit să câștige trofee alături de Gen G.

T1 se situează în acest moment pe locul doi în campionatul regional, reușind să câștige 4 serii, dar pierzând în fața echipei prezentate anterior, Gen G. T1 erau favoriții sezonului pentru câștigarea campionatului, mai ales după performanța mediocră avută la MSI. Pentru organizația T1 și mai ales pentru legendarul Faker, acest an este foarte important, deoarece așteptările sunt mari. Faker are nevoie de încă un succes internațional pentru a-și cimenta cariera ca cel mai bun jucător de League of Legends, mai ales că în ultimul timp au apărut semne de întrebare în jurul performanțelor sale.

KT Rolster, rivala T1, începe din nou să spere la o apariție pe scena internațională a League of Legends. După mai mulți ani în care cunoscuta organizație a fost în reconstrucție, aceștia par să-și fi găsit drumul, având o abordare neobișnuită față de celelalte echipe din LCK.

Putem observa că în fiecare echipă din acest campionat găsim cel puțin un jucător tânăr pregătit să demonstreze de ce este în stare, iar echipa KT Rolster este singura excepție. Având în echipă doar veterani, precum mid laner-ul BDD, ADC-ul Aiming sau fostul jungler de la T1, Cuzz, KT Rolster au reușit să câștige 4 serii și să piardă 1. Se anunță un sezon foarte interesant pentru această echipă plină de experiență și dornică să apară din nou la un turneu internațional.

LPL dornică să câștige, din nou, un titlu internațional

Cel mai puternic campionat de League of Legends din lume este, în momentul actual, campionatul Chinei. Ajunși deja în cea de a 4-a săptămână, putem să ne facem o idee despre posibilele echipe care vor încerca să cucerească trofeul Worlds 2023.

Bilibili și JD Gaming continuă forma excelentă. Cele două echipe care s-au întâlnit și în finala MSI, nu par să dea semne de oboseală, dorind să se îndrepte direct înspre un nou trofeu. Ambele echipe au reușit să câștige 7 serii și să piardă una singură. Doar Top Esports reușește să le țină pasul, având exact același scor, cele 3 echipe împărțind primele 3 locuri.

Team WE, Weibo și LNG sunt celelalte echipe care încearcă să vină din urmă și să detroneze dominația avută de JD și Bilibili. China are rezervate 4 locuri pentru Worlds 2023, însă acestea sunt insuficiente pentru cele 10 echipe care se vor califica în playoffs-urile LPL, astfel suntem pregătiți ca și în acest an campionatul chinez să ne ofere meciuri senzaționale.

Concurența pentru anul acesta la Worlds 2023 este extrem de intensă, deoarece tot mai multe echipe aduc argumente solide și obțin performanțe neașteptate, ceea ce deschide drumul pentru multe răsturnări de situație și surprize.

Campionatul din Coreea de Sud, LCK, va încheia pe 6 august, în timp ce campionatul din China, LPL, se va încheia pe 17 iulie. Ambele regiuni vor trimite câte 4 echipe la Worlds 2023, iar fiecare serie va fi decisivă pentru determinarea dacă o echipă își va îndeplini visul sau va trebui să mai aștepte cel puțin încă un an.

autor: Bogdan I.