Vineri, 16 iunie, EA Sports ne-a prezentat prima echipă Shapeshifters din această ediție FIFA, cardurile sunt disponibile o săptămână.

Promoția Shapeshifters este una diferită de celelalte dar asemănătoare cu promoția Out of Position de la începutul ediției FIFA 23. Această promoție presupune anume carduri cu pozițiile schimbate și stats-uri corespunzătoare în funcție de poziție.

Shapeshifters Team 1

Jucătorii disponibili în pachete din echipa Shapeshifters:

 • Virgil van Dijk – fundașul celor de la Liverpool a primit un card pe poziția CDM, respectiv a primit un boost corespunzător la stats-uri precum Shooting, Passing și Dribbling, dar și upgrade de la 2 la 4 stele Skill Moves și de la 3 la 5 stele Weak Foot.
 • Bruno Fernandes – mijlocașul ofensiv de la Manchester United a primit un card pe poziția LW, astfel el a primit un boost impresionant la Pace și Dribbling, precum și upgrade de la 4 la 5 stele Skill Moves.
 • Riyad Mahrez – de la Right Wing la Striker, internaționalul algerian a primit un upgrade decent la Shooting și Physicality, dar și upgrade de la 4 la 5 stele Weak Foot, astfel el este acum în lista jucătorilor cu 5 stele la Weak Foot și la Skill Moves.
 • Antonio Rüdiger – uimitor, dar fundașul german a reușit să primească un card pe o poziție total opusă, de la Central Back la Striker, astfel el a primit un boost corespunzător la Pace, Dribbling și desigur Shooting și, desigur, a primit upgrade de la 2 la 4 stele Skill Moves și de la 3 la 5 stele Weak Foot.
 • Memphis Depay – de la Central Forward la Central Midfielder, olandezul a primit un upgrade uimitor la Defending pentru a corespunde poziției, tocmai +55 puncte Overall la DEF a primit jucătorul celor de la Atletico Madrid și, desigur, a primit upgrade la Weak Foot, de la 3 la 4 stele.
 • Eric Bailly – ca și Virgil Van Dijk, fundașul celor de la Olympique de Marseille a primit un card cu poziția CDM, acesta a primit un boost impresionant la Shooting, Dribbling și Passing, de asemenea acesta a primit un upgrade de la 3 la 5 stele Weak Foot.
 • Riccardo Orsolini – la inceputul sezonului, italianul a început cu cardul pe poziția Central Forward, după ce a fost inclus de 2 ori în echipa TOTW pe poziția Right Midfielder, acesta primeste un card Shapeshifters pe poziția Right Back, desigur acesta primește un boost pe măsură la Defending pentru a corespunde poziției, precum și un upgrade plăcut de la 4 la 5 stele Skill Moves care sunt de mare ajutor pe parcursul meciurilor.
 • Edson Álvarez – mexicanul a primit primul card special abia acum, acesta a beneficiat de un card pe poziția de CAM (Central Attacking Midfielder), având inițial poziția de CDM (Central Defensive Midfielder), astfel acesta a primit boost la mai toate pozițiile, dar cel mai bun a fost la Shooting unde a primit +36 puncte Overall, bineînțeles că a primit și upgrade la stele, primind un upgrade de la 2 la 4 stele Skill Moves și de la 3 la 4 stele Weak Foot.

Shapeshifters Premium:

După cum am menționat, aceasta este o promoție specială, EA Sports ne-a pregătit și câteva carduri Shapeshifters Premium care au avantajul de a oferi același Chemistry echipei precum o fac cardurile Heroes, adică 2 puncte la League Chemistry. Cardurile Shapeshifters Premium sunt însemnate cu o coroană în partea de sus al cardului și cu un efect special la pozele jucătorilor.

În poza de mai jos se pot observa diferențele dintre cardul Shapeshifters și Shapeshifters Premium:

Jucătorii care au beneficiat de un card Shapeshifters Premium:

 • Przemyslaw Frankowski – fundașul lateral dreapta al celor de la RC Lens a primit un card pe poziția Right Midfielder cu alternative pe RW, LM și chiar LW, acesta a primit boost la stats-uri precum Shooting și Dribbling având deja un Pace uimitor, desigur a primit și un upgrade frumos de la 3 la 5 stele Skill Moves.
 • Sheraldo Becker – atacantul celor de la Union Berlin a primit un card pe poziția Central Back dar are și o poziție alternativă pe CDM, astfel el a primit un boost impresionant la Defendin de tocmai +49 puncte Overall, pe lângă acestea, internaționalul din Suriname a primit și un upgrade de la 3 la 4 stele Weak Foot.
 • Karl Toko Ekambi – mijlocașul celor de la Rennes are poziția inițială de Left Midfielder, dar a primit un card Shapeshifters Premium pe poziția Left Back, astfel el a primit un boost corespunzător la Defending și Physicality, dar din păcate nu a primit nici un upgrade la stele Weak Foot sau Skill Moves.

Al patrulea card Shapeshifters Premium este disponibil la SBC și este prezentat la secțiunea Squad Building Challenges de mai jos.

Shapeshifters Icons

Pe lângă cardurile Shapeshifters și Shapeshifters Premium, EA Sports a mai prezentat și câteva carduri Shapeshifters Icons, care la fel au primit o poziție sau mai multe diferite de cele anterioare:

 • Pelé – legenda fotbalului mondial a beneficiat de un card pe poziția Left Winger, având inițial poziția de Central Forward sau Central Attacking Midfielder, acesta a primit un boost mic la stats dar a reușit să beneficieze de un upgrade de la 4 la 5 stele Weak Foot, astfel el este acum în lista jucătorilor cu 5 stele la Weak Foot și la Skill Moves.
 • Robin van Persie – atacantul olandez a beneficiat de 2 versiuni ale cardului său Shapeshifters, cel mai valoros fiind cel cu poziția Right Winger, la acest card van Persie a primit un boost impresionant la Pace și Dribbling, și desigur upgrade de la 4 la 5 stele Skill Moves.
 • Robin van Persie – a doua versiune a sa este pe poziția Central Attacking Midfielder, această versiunea a primit un boost la semnificativ la Passing și Defending, precum și un upgrade de la 4 la 5 stele Weak Foot.
 • Sócrates – initial fiind Central Attacking Midfielder, legenda braziliei a primit un card pe Central Midfielder cu un boost corespunzător la Defending de tocmai +48 puncte Overall, dar din păcate nu a primit nici un upgrade la stele Skill Moves sau Weak Foot.
 • Frank Rijkaard – olandezul care initial a avut poziții precum Central Back și Central Defensive Midfielder, a reușit să beneficieze de un card pe poziția Striker, bineînteles că a primit un downgrade la stats-urile defensive, dar a primit un upgrade decent la Pace și Shooting precum și upgrade de la 3 la 5 stele Skill Moves.
 • Fernando Hierro – legenda celor de la Real Madrid a reușit să primească 2 versiuni ale cardului său Shapeshifters, inițial fiind fundaș central, el a primit un card pe Right Back și altul pe Left Back, ambele carduri având aceleași stats-uri, ambele carduri au beneficiat de upgrade de la 2 la 4 stele Skill Moves și upgrade de la 3 la 4 stele Weak Foot.

Squad Building Challenges

Pe parcursul promoției Shapeshifters am avut parte de câteva carduri la Squad Building Challenges.

 • Dayot Upamecano – fundașul francez al celor de la Bayern Munich a primit un card pe poziția Central Attacking Midfield cu alte poziții alternative pe Central Midfielder sau chiar Central Forward, acesta a primit un boost semnificativ la Shooting, Passing și desigur Dribbling, dar și upgrade de la 3 la 5 stele Skill Moves și upgrade de la 3 la 4 stele Weak Foot.
 • Thorgan Hazard – mijilocașul belgian a beneficiat de un card pe poziția Left Back având inițiat poziția Left Midfielder, bineînțeles că Hazard a primit un boost corespunzător la Defending și Physicality, 2 componente esențiale pentru un fundaș de calitate, dar din păcate nu a primit nici un upgrade la stele Skill Moves sau Weak Foot.
 • Gianluca Zambrotta – unul din cele mai bune carduri la SBC calitate/preț, este fundașul italian, care a primit un card pe Central Midfielder cu posibilitatea de fi schimbat pe Central Defensive Midfielder, acesta a primit primit boost la Shooting și Passing pentru a corespunde poziției, dar din păcate a rămas fără upgrade la stele Skill Moves sau Weak Foot.
 • Vitinha – tânărul portughez a beneficiat de un card pe poziția Striker, inițial având câteva cardurile speciale pe poziția Central Midfielder, acesta a primit downgrade la Defending, dar a beneficiat de un upgrade decent la Pace și Shooting, pe lângă toate acestea, jucătorul celor de la PSG a primit upgrade de la 4 la 5 stele Skill Moves și de la 3 la 4 stele Weak Foot.

Obiective

SHAPESHIFTERS: JONATHAN BAMBA

Jonathan Bamba – mijlocașul în banda stângă al celor de la LOSC a reușit să beneficieze de un card pe poziția Right Back, astfel el a primit un boost semnificativ la Defending și Physicality, dar niciun upgrade la stele Skill Moves sau Weak Foot.

Cerințele pentru completarea acestui obiectiv sunt:

 • 10 COMPLETIONS – Completează SBC-ul Shapeshifters Crafting Upgrade de 10 ori.
  Recompensă: Un pachet cu 2 jucători 83+ rating OVR.
 • 15 COMPLETIONS – Completează SBC-ul Shapeshifters Crafting Upgrade de 15 ori.
  Recompensă: Un pachet cu 3 jucători 83+ rating OVR.
 • 20 COMPLETIONS – Completează SBC-ul Shapeshifters Crafting Upgrade de 20 ori.
  Recompensă: Un pachet cu 2 jucători 84+ rating OVR.
 • 30 COMPLETIONS – Completează SBC-ul Shapeshifters Crafting Upgrade de 30 ori.
  Recompensă: Un pachet cu 3 jucători 84+ rating OVR.
 • 40 COMPLETIONS – Completează SBC-ul Shapeshifters Crafting Upgrade de 40 ori.
  Recompensă: Un pachet cu un TOTS garantat.
 • 50 COMPLETIONS – Completează SBC-ul Shapeshifters Crafting Upgrade de 50 ori.
  Recompensă: Un pachet cu un Shapeshifters garantat.

SHAPESHIFTERS: ALEKSANDAR MITROVIĆ

Aleksandar Mitrovic – sârbul de la Fullham a primit un card Shapeshifters pe poziția Central Back, fiind inițial un Striker pe măsură, bineînțeles că a primit downgrade la Shooting, dar a beneficiat de un upgrade impresionant la Defending și Physicality, din păcate nu a primit nici un upgrade la stele Skill Moves sau Weak Foot.

Cerințele pentru completarea acestui obiectiv sunt:

 • POWERFUL STRIKER – Marchează 7 goluri folosind un atacant cu minim 80 la Physicality în modul de joc Squad Battles la nivelul minim de Semi-Pro (sau Rilvals/ FUT Champions).
  Recompensă: Un pachet Gold.
 • CLASS PASS – Oferă 3 assist-uri cu “Through Ball” în modul de joc Squad Battles la nivelul minim de Semi-Pro (sau Rilvals/ FUT Champions).
  Recompensă: Un pachet Premium Gold.
 • EFFICIENT PERFORMANCE – Marcheaz cu un Sârb în 3 meciuri separate în modul de joc Squad Battles la nivelul minim de Semi-Pro (sau Rilvals/ FUT Champions).
  Recompensă: Un pachet Premium Mixed Players.
 • SERBIAN WINNER – Câștigă 7 meciuri în modul de joc Squad Battles la nivelul minim de Semi-Pro (sau Rilvals/ FUT Champions) folosind minim 3 jucători din Premier League în echipa de start.
  Recompensă: Un pachet cu Small Prime Gold Players.

Season 7 Rewards

Odată la câteva luni, EA Sports ne prezintă un seson. A ajuns timpul pentru cel de-al 7-lea sezon, mai jos am prezentat cele mai importante premii.

Nivel 10

La acest nivel avem la alegere cardul Shapeshifters al lui Thiago Silva sau un pachet cu 10 jucători 85+ rating OVR.

Thiago Silva – fundașul brazilianul a primit un card pe poziția Striker cu posibilitatea de a fi schimbat pe Central Forward. Bineînțeles că el a primit un boost semnificativ la Shooting și Pace pentru a corespunde poziției noi, precum și upgrade de la 2 la 4 stele Skill Moves și de la 3 la 5 stele Weak Foot.

Nivel 20

La acest nivel avem la alegere cardul Fantasy Hero al lui Park Ji-sung sau un pachet cu 25 de carduri 84+ rating OVR.

Nivel 30

La acest nivel avem la alegere cardul Shapeshifters al lui Toni Kroos sau un pachet cu 30 jucători 84+ rating OVR.

Toni Kroos – mijlocașul german a avut carduri doar pe Central Midfielder până acum, dar EA Sports ia oferit un card pe poziția Central Defensive Midfielder cu posibilitatea de a fi schimbat în Central Attacking Midfielder și chiar Central Forward, astfel el a primit un boost corespunzător la Defending și Physicality, dar nu a primit nici un upgrade la stele Skill Moves sau Weak Foot deoarece cardul său precedent are deja numărul maxim de stele.

Nivel 40

La acest nivel avem la alegere cardul Trophy Titans al lui Alessandro Del Piero sau un pachet cu 25 jucători 85+ rating OVR.

autor: Bogdan G.