Perioada de off-season începe să se aprindă, întrucât coincide și cu cel mai prielnic moment pentru schimbări majore în echipele de CS:GO, de la tier 1 și până la nivelurile inferioare. 

Au apărut o serie de zvonuri despre transferuri în scena superioară a lui lauNX și regali, doi dintre cei mai promițători jucători români la momentul actual.

FALCONS LAUNX – O CHESTIUNE DE TIMP?

Părăsirea organizației germane de către lauNX a fost pusă în discuție încă de acum aproximativ o lună, când diferite pagini destinate dezvăluirii informațiilor „de culise” au lansat pe social media ideea cum că cei de la Falcons urmăresc construirea unui lineup internațional, cu lauNX printre jucătorii aflați pe lista potențialilor candidați la formula finală.

Colegii pe care ar putea să îi aibă în cazul în care se oficializează mișcarea sunt NBK-, bodyy, rămași din vechea aliterație, dar și BOROS, mhL, despre ei discutându-se că ar fi în discuții pentru a se alătura rosterului.

Toți cei patru menționați sunt jucători cu foarte mare experiență la toate tierele competiționale ale Counter Strike Global Offensive și cu siguranță o echipă astfel formată va ataca topul mondial.

(sursa: HLTV)

LAUNX ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Pentru jucătorul român, turneele jucate în ultimele trei luni pe HLTV au fost un prilej foarte bun de a își arăta calitatea individuală, în ciuda faptului că echipa n-a avut performanțe optime, cu mult sub așteptări, și a fost străbătută de numeroase schimbări.

lauNX s-a păstrat destul de constant, foarte rar scăzând sub 1 în ceea ce privește rating-ul din cadrul competițiilor la care a evoluat, având per total 1.09 rating. A avut și multe hărți unde și-a dominat de unul singur adversarii și aici reamintim un rating de 1.89 contra iNation, și 1.51 contra Astralis Talent și MOUZ NXT, pe câte una dintre cele 2 sau 3 hărți jucate.

Stastisticile lui lauNX (sursa: hltv.org)

REGALI, CONTINUARE LA OG?

Știm foarte bine că Iulian „regali” Harjău a evoluat la începutul acestei veri pentru OG în cadrul IEM Dallas, înlocuindu-l pe degster, însă atunci se discuta doar despre o oportunitate acordată AWPerului român de a fi remarcat la tier 1, și a prinde un transfer către o altă echipă.

Acum, surse interne susțin o reconstrucție totală a celor de la OG în jurul unui singur jucător: F1KU, reconstrucție care l-ar include și pe regali, dar și pe BOROS, care, după cum am spus anterior, este dorit și de Falcons.

Regali la IEM Dallas în tricoul OG (sursa: HLTV)

Mai multe nu se cunosc despre direcția spre care se orientează organizația, dar pentru moment este oficială plecarea lui niko și aproape confirmată cea a lui FlameZ, care și-a terminat contractul și nu dă semne că dorește o prelungire, pe fondul unor oferte destul de solide, dacă ținem cont de zvonurile apărute.

Degster se află și el în incertitudine, iar absența lui de la Dallas a pus sub semnul întrebării continuarea rusului sub emblema OG, deschizându-se astfel calea pentru românul nostru.

Vă invităm să rămâneți la curent cu paginile noastre de social media acolo unde, atunci când vor apărea informații oficiale, le vom posta de îndată.

autor: Alexandru Bănescu