În articolul anterior au fost prezentate cele patru echipe rămase în campionatul internațional și anume T1, Gen. G, Bilibili Gaming și JDG Intel Esports Club. Astfel, echipele asiatice au reușit încă o dată să domine scena de League of Legends după niște serii incontestabile împotriva echipelor europene și americane.

MSI 2023 – ultima etapă

Prima serie de best of 5 care s-a desfășurat între echipele din LPL și LCK a fost cea dintre JDG și T1 care a avut loc joi, 18 mai. Seria părea să fie în favoarea echipei T1, aceasta conducând cu scorul de 2 la 1.

Însă, în cel de-al patrulea meci, Kanavi  a reușit să domine în early game, ducându-și astfel echipa către egalarea scorului. În continuare, meciul decisiv a fost și cel mai strâns din această serie, echipele având atât același gold, cât și același număr de turnuri distruse până în minutul 34. JDG a reușit să învingă doi playeri de la T1 și să captureze baronul, ceea ce a dus la încheierea seriei cu scorul de 3 la 2 și la avansarea echipei în finala MSI.

Următoarele două serii din lower bracket, Bilibili Gaming vs Gen.G, respectiv Bilibili Gaming vs T1 au fost dominate de echipa chineză care a reușit să elimine din campionat ambele echipe care reprezentau LCK. BLG a câștigat vs Gen.G cu scorul de 3 victorii și 0 înfrângeri, iar împotriva echipei T1, BLG a pierdut un singur meci.

Cum s-a desfășurat finala?

Finala a avut loc duminică, 21 mai, și s-a desfășurat între echipele chineze, JDG Intel Esports Club și Bilibili Gaming, aceasta fiind un rematch al split-ului de primăvară din LPL. În ceea ce privește această serie, singurul meci câștigat de BLG a fost cel de-al doilea în care a reușit să se impună împotriva echipei adverse cu scorul de 16 la 11.

Din păcate pentru BLG, JDG a dominat toate celelalte meciuri, ultimul dintre acestea fiind câștigat cu un scor de 11 la 1. Astfel, de-a lungul campionatului Mid Season Invitational de anul acesta, JD Gaming nu a pierdut nici măcar o serie.

Când vor reîncepe turneele regionale?

După o pauză de doar o săptămână de la MSI, LPL va reîncepe pe 29 mai cu două serii de best of 3: Ultra Prime vs Anyone’s Legend și Thunder Talk Gaming vs FunPlus Phoenix. Însă, în ceea ce privește JDG și BLG, acestea vor juca din nou începând cu 1 iunie.

LCK va avea loc începând cu 7 iunie, iar meciurile vor putea fi văzute integral pe lolesports.com.

autor: Diana E.

Sursă banner: LolEsports