Mid Season Invitational se apropie cu pași rapizi de finala de la Londra care o să aibă loc pe 21 mai. După exact 10 zile de meciuri în Stage 2, am aflat care sunt cele patru echipe care au rămas cu șanse la trofeu.

Gen G și T1, alături de JDG și BLG, sunt echipele care au completat careul de ași. Acest rezultat arată, încă o dată, diferența uriașă dintre echipele asiatice și echipele vestice. Cel mai așteptat meci, T1 contra JDG, o să aibă loc în 18 mai, de la ora 15:00, miza fiind un loc în marea finală.

Echipele vestice nu au avut șanse împotriva LCK și LPL

Echipele eliminate din Stage 2 sunt G2, MAD Lions, alături de C9 și Golden Guardians, mai exact toate echipele vestice din turneu.

G2 și-a început campania pierzând cu scorul de 3-1 împotriva câștigătoarei LCK, Gen G. Seria a avut puține momente în care fanii europeni puteau spera la o minune, însă câștigătoarea LEC a reușit să câștige un meci înainte de a cădea în Lower Bracket, acolo unde s-au întălnit cu Mad Lions.

Cealaltă echipă europeană a ajuns în Lower Bracket după ce au pierdut cu scorul de 3-0 împotriva T1,  fără să pună deloc probleme. Mai mult decât atât, meciul 3 a fost al doilea cel mai rapid meci din istoria turneului.

Finalistele LEC de anul acesta s-au reîntâlnit astfel într-un meci eliminatoriu, în care G2 au demonstrat, din nou, că sunt cea mai bună echipă din Europa, reușind să câștige cu 3-0 această serie. Din păcate pentru fanii din Europa, drumul celor de la G2 la MSI s-a sfârșit după ce au fost eliminați de echipa BLG din LPL cu scorul de 3-1, unde europenii au arătat un anumit grad de rezistență, însă nu a fost de ajuns pentru a opri a doua cea mai bună echipă din China.

De cealaltă parte a bracket-ului, echipele din America au avut o soartă asemănătoare cu cea a echipelor europene.

C9, care au reușit să creeze un val de speranță pentru fanii americani, au pierdut clar prima serie împotriva celor de la BLG. În Lower Bracket, C9 au fost nevoiți, la fel ca și echipele europene, să își întâlnească adversara din finala campionatului regional.

Astfel, C9 s-au văzut nevoiți să câștige din nou o serie împotriva rivalilor de la Golden Guardians, lucru pe care l-au și realizat, reușind să învingă cu scorul de 3-1. Totuși, speranțele celor de la C9 nu au continuat foarte mult, deoarece următorul adversar întâlnit au fost câștigătorii LCK, Gen G.

Organizația din Coreea de Sud nu a stat foarte mult pe gânduri, eliminând ultima echipă vestică din turneu, după o serie unde Cloud 9 nu a reușit să arate într-un moment că ar avea șanse de victorie.

LPL vs LCK în cursa spre câștigarea MSI

T1 și JDG urmează să se întâlnească în următoarea serie din turneu, miza meciului fiind un loc în marea finală.

În 18 mai, cele mai în formă echipe din League of Legends din acest moment o să se întâlnească într-o serie Bo5 care promite să rămână în paginile de istorie ale jocului.

“Faker” și coechipierii săi doresc să demonstreze că pot câștiga împotriva celei mai bune echipe din China și să se îndrepte înspre un trofeu internațional, după ce au pierdut finala Worlds de anul trecut.

“Faker” poate câștiga un nou trofeu internațional după 7 ani, însă pentru a reuși acest lucru trebuie să treacă de unul dintre cei mai apreciați mid laneri ai momentului, Zhou “knight” Ding. Pe lângă duelul dintre mid laneri, un alt aspect foarte interesant al acestui meci este bătălia dintre Park “Ruler” Jae și Lee “Gumayusi” Min. “Ruler” o să se înfrunte contra o echipă din LCK, pentru prima oară de când a venit în LPL, după ce acesta a jucat mai bine de 5 ani în LCK.

Celălalt meci este o altă întâlnire între echipele din LPL și LCK. BLG vor încerca să țină piept favoriților de la Gen G care reușesc să aibă un sezon excelent cu doi debutanți în echipă. Acest meci o să aibă loc în 19 mai de la ora 15:00, iar echipa învingătoare o să întâlnească, pentru celălalt loc în finală, pierzătoarea dintre T1 și JDG.

autor: Bogdan I.

CS2International CS2National CS2

REGALI, ALĂTURI DE OG PENTRU IEM DALLAS!

Jucătorul român pare că își găsește o nouă casa după mai mult de două luni marcate de incertitudine, urmând să îi reprezinte pe cei...