Deși Counter Strike Global Offensive se îndreaptă către ultimele sale momente odată cu încheierea Majorului de la Paris, scena internațională de tier secundar vine cu un ultim dans înainte de lansarea noului joc.

ALLSTARS REVIN ÎN FORȚĂ

Organizația din București se pare că își regăsește și ea stabilitatea după mai multe luni în care s-au încercat diferite opțiuni pentru definitivarea lineup-ului. Pe lângă l0rd și ADRON, doi jucători rămași ca bază pentru echipă, au fost adăugați recent kritik, kreaz și oxygeN, păstrându-se majoritatea românească, însă totodată și deschiderea către o combinație internațională.

Formula pare a se închega bine, întrucât zilele trecute a reușit calificarea la LAN în cadrul qualifierului pentru WEC Iași și Lorgar Cup, după ce au învins mai multe mixuri naționale formate din jucători cunoscuți în scenă.

(sursa: Romanian Esports League)

De data aceasta, au ocazia de a se afirma într-un mediu mult mai expus, întrucât au primit șansa de a concura pentru locul pus la bătaie spre CCT North Europe Series 5, prin invitația directă în cadrul Closed Qualifierului.

Băieții vor avea primul meci vineri, pe 26 mai, contra JANO, echipa foștilor jucători finlandezi de tier 1 allu și ZOREE. Un duel care dă prima șansă nordicilor, însă care nu este deloc dezechilibrat.

NEXUS, PE ACELAȘI FIR

Coincidență sau nu, în aceeași grupă cu AllStars se află și rivalii naționali de la Nexus care, din cauza inactivității pe HLTV din ultima perioadă, au scăzut în ranking și nu au mai îndeplinit, probabil, criteriile pentru a primi o invitație directă la Main Event-ul CCT North Europe.

Nelipsiți din titlurile noutăților încă de la începutul anului 2023, Nexus își propun și ei să lase Counter Strike Global Offensive sub o impresie bună și să facă tranziția către CS2 dintr-o postură cât mai ridicată. Deși au avut momente de „downfall”, băieții au arătat că se pot duela cu echipe puternice din Top 50 HLTV.

Din nou, întâmplarea face că și ei s-au calificat în faza LAN din cadrul Open Qualifierului pentru IESF și Lorgar Cup, în același timp cu AllStars și cu siguranță au ambiția de a reprezenta România la Iași.

Drumul celor de la Nexus începe mai lejer, cu un duel împotriva unui mix suedez venit din Open Qualifier, în fața căruia probabil că nu vor avea mari emoții. Meciul se va disputa tot pe 26 mai, la ora 13:00, chiar înaintea celuilalt duel (AllStars-JANO).

De menționat că, în cazul unui rezultat identic din partea ambelor echipe românești, acestea se vor întâlni cu siguranță într-un meci direct, fie de eliminare, fie de calificare către ultimul meci, cel care decide echipele care trec mai departe.

Noi sperăm că ambele echipe își vor respecta forma bună din perioada recentă și vor face pasul către evenimentul principal!

autor: Alexandru Bănescu