Datorită statutului de țară gazdă, România are un loc asigurat în fiecare dintre cele 7 competiții din cadrul Campionatului Mondial de Esports 2023.

Cu toate acestea, bătălia pentru a reprezenta țara noastră la evenimentul cu prizepool total de peste 500.000 de dolari se demonstrează a fi una acerbă și, datorită experienței internaționale a profesioniștilor calificați până acum, avem toate speranțele să vedem tricolorul prezent în multiple finale.

Competiția de Tekken va debuta pe 26 august și va avea finala pe 1 septembrie

Naționalele de Dota 2 și CS:GO Female, conduse de campionii w33ha și ANa

Vorbeam într-un articol anterior despre situația deosebită a echipelor reprezentative ale României de Dota 2 și CS:GO Female, acolo unde țara noastră are norocul de a fi originea a doi dintre cei mai buni jucători din istoria celor două discipline.

La Dota, Omar “w33ha” Aliwi, dublu vicecampion al celui mai important turneu din domeniu, The International, și-a selectat în echipa cu care va ataca titlul 4 colegi experimentați: Radu Ionuț “BNC” Mușat, Daniel “kAAN” Heisu, Angel “Flash” Niamțu și Mihai “canceL^^” Antonio.

"w33ha", peste 2 milioane de dolari câștigate din prize pools de-a lungul carierei

În ceea ce privește naționala de CS:GO Feminin, alegerea căpitanului a fost una la fel de ușoară. Cea mai bună jucătoare de Counter Strike a anului 2022, Ana “ANa” Dumbravă purta atât banderola, cât și polarul echipei României.

Din echipa pe care a format-o și care are șanse să se înfrunte la Iași cu actualele sale colege din Nigma Galaxy fac parte: Lavinia “Icy” BănicăMelissa “meli” AylinRamona “ratons“ Dodu și Emilia “Emmy” Gratie.

"ANa" a câștigat ultimele 6 competiții LAN la care a participat

eFootball, Mobile Legends și PUBG Mobile - etape naționale de calificări

Pe 22 mai, calificările naționale pentru eFootball s-au încheiat cu victoria lui Adrian Urma, jucător profesionist care activează la AS Roma și care a ajuns până în semifinalele ediției de UEFA Euro 2020 dedicate eFootball-ului.

La Mobile Legends, echipa Iconic Crew, formată din Bℓσσ∂Z, Prinsx, Kcorei Huh?, an̷otherBuc̷c̷ati și Jiηη the Impaler a câștigat turneul național de calificare. Aceștia au declarat, printre altele:

“Mulțumim încă o dată pentru susținerea voastră necondiționată și pentru că sunteți alături de noi în această călătorie incredibilă. Suntem mândri să fim reprezentanții României și promitem că vom face tot posibilul să vă facem mândri de noi. Haideti să ducem România pe podiumul Campionatului Mondial din Iași.”

16 echipe s-au duelat pe 14 mai în finala națională a calificărilor pentru PUBG Mobile. Dintre acestea, reprezentanții Nexus Gaming, DORIN, OCTAVIAN, EXO și KAPAHALA au avut cea mai bună prestație și vor juca sub tricolor la final de august, la Iași.

Tekken 7, finala națională pe 13 iunie - CS:GO, derbyul weekendului

Dacă pentru a afla rezultatul la Tekken 7 mai trebuie să așteptăm, weekendul 27-28 mai promite o adevărată bătălie pentru râvnitul loc de echipă reprezentativă a României la CS:GO.

4 echipe se vor duela la București, într-un cadru LAN: pe lângă AllStars Gaming, Nexus și mixul “zzZleepers” format din Krawwy, FREELOOK, bar1, brk și erk1, ochii celor mai mulți dintre fani sunt îndreptați către Superteam-ul românesc format din recentul finalist al Majorului din Paris, iM, XELLOW și lauNX, 2 dintre jucătorii de bază ai Sprout, și s0und și Blytz, colegii alături de care legenda Snax adună victorie după victorie în turneele CCT din 2023.

Meciurile pot fi urmărite  pe paginile de Twitch, respectiv Youtube ale Romanian Esports League.

 

Urăm mult succes tuturor jucătorilor aflați încă în etapele de calificare și așteptăm cu nerăbdare să ne vedem la Iași cu lineup-ul complet al echipei României!

 

autor: Vlad Nagîț