Sebastian Apostol continuă să progreseze după ce s-a infiltrat la Paul Ricard printre numele de referință din Assetto Corsa Competizione. El a reușit să-și adjudece ultimul punct pus în joc, depășindu-l pe cel considerat cel mai rapid pilot actual – Dairé McCormack.

Al doilea start în seria europeană de sprint a adus puncte pentru West Competition Racing cu ambele mașini înscrise. Chiar dacă Sebastian Apostol nu avea ca obiectiv trasat de echipă să puncteze, dată fiind diferența de experiență față de adversarii de la categoria Pro, pilotul român a avut o cursă solidă și s-a clasat al 15-lea dintre cei 26, la doar 32 de secunde față de învingătorul Maciej Malinowski (McLaren Veloce).

Lupta pentru victorie a fost deosebit de intensă, polonezul moștenind prima poziție după ce polemanul George Boothby (Veloce/Ferrari) a slăbit în mod inexplicabil ritmul, iar Tinko van der Velde (Williams/Ferrari) l-a răsucit pe David Tonizza (Lamborghini). Penalizarea lui van der Velde nu l-a ajutat pe Apostol, olandezul fiind clasat cu șapte zecimi de secundă înaintea românului. În schimb, o eroare a lui McCormack (Williams/Mercedes) i-a produs daune irlandezului, ceea ce l-a transformat într-o pradă ușoară pentru reprezentantul nostru. Post-cursă, Sebastian a considerat că putea să se claseze trei poziții mai sus dacă ar fi optat să nu repare mașina timp de 4 secunde la trecerea obligatorie pe la standuri.

Printre învinșii lui Apostol s-au numărat celebrul streamer de profil Jaroslaw Honzik (Jardier), Mateusz Tyszkiewicz (ITB Sainteloc Audi) și piloți de uzină ai Mercedes (Bastian Richter) și Lamborghini (Luca Losio). În schimb, nu a reușit de această dată să-l surclaseze pe celălalt pilot cu arme egale (BMW), Luke Southall, pe care l-a învins net în prima etapă de la Monza.

La categoria Silver, Marco Jonkers a adus primele puncte pentru West Competition Racing la finele unei curse în care calificarea modestă l-a lăsat vulnerabil în primele tururi. Desigur că nu a scăpat nici de această dată cu mașina intactă, însă daunele au fost gestionabile și olandezul s-a putut clasa pe 10, la mai puțin de 30 de secunde în urma învingătorului Valentin Barrier (Yas Heat/Ferrari). Spre deosebire de Apostol, Jonkers are un obiectiv clar în această campanie – să depășească performanțele de anul trecut, când a rulat ca pilot independent și a încheiat pe 11. Adică primul sub linie în ceea ce privește premiile în bani.

Rezultate și clasamente

Calendarul mai programează etapele de la Spa (21 iunie), Nurburgring (19 iulie) și Barcelona (23 august).

International LOLLeague of Legends

Cum s-au desfășurat ultimele zile de la MSI?

În articolul anterior au fost prezentate cele patru echipe rămase în campionatul internațional și anume T1, Gen. G, Bilibili Gaming și JDG Intel Esports...