Evil Geniuses, una dintre cele mai prestigioase și de succes organizații din ultimii ani din America, anunță semnarea lui Răzvan “Razvan” Nistor ca noul antrenor principal al echipei din LCS.

Răzvan primește această promovare după ce a petrecut aproximativ doi ani în cadrul EG, fiind mai întâi “Top Lane Positional Coach”, apoi ocupând poziția de “Head of Competitive Development”. Rolul de antrenor principal îl face pe “Razvan” primul antrenor de origine română din istoria LCS.

Cariera lui “Razvan” în League of Legends

Aventura sa de antrenor a început la echipa spaniolă Origen ESP, unde a fost strategic coach. După aproximativ 5 luni, a trecut prin mai multe echipe din Europa, ocupând poziții atât în joc, ca top laner sau support, pentru scurte perioade de timp, cât și ca Head Coach sau Strategic Coach.

În 2022, a găsit “casa” la organizația Evil Geniuses, unde a fost “Top Lane Positional Coach” timp de un an și apoi “Head of Competitive Development” timp de aproximativ 4 luni. Pe 26 mai, organizația americană a anunțat promovarea sa ca antrenor principal pentru echipa de League of Legends.

Evil Geniuses a trecut prin schimbări semnificative

Oportunitatea primită de către antrenorul român nu este singura schimbare prin care a trecut echipa de League of Legends a EG. Aceștia s-au despărțit de 4 dintre cei 5 jucători care au evoluat în sezonul trecut.

Top laner-ul Kim “Ssumday” Chan, jungler-ul Kacper “Inspired” Sloma, adc-ul Ian “FBI” Huang, alături de supportul Philippe “Vulcan” Laflamme au părăsit organizația după un split în care EG nu a reușit să lupte pentru titlul LCS sau să se califice la MSI.

Singurul jucător rămas în echipă din sezonul trecut este midlaner-ul canadian Joseph “Jojopyun” Pyun. Alături de acesta, Evil Geniuses i-au adus pe top laner-ul Mohamed “Revenge” Kaddoura, jungler-ul Jonathan “Armao” Armao, adc-ul suedez William “UNF0RGIVEN” Nieminen și support-ul Bill “Eyla” Nguyen. Acesta este lineup-ul cu care “Razvan” va încerca să cucerească rift-ul din America.

Prin urmare, îi dorim mult noroc lui Răzvan în noul sezon, unde avem toate speranțele să obțină performanțe de care să ne mândrim.

Sezonul nou LCS începe pe 2 iunie, de la ora 00:00 (12 AM), ora României. Primul adversar al EG este o nouă revenire pe scena LCS, a organizației NRG, de la ora 03:00, iar meciul poate fi urmărit pe canalul de Twitch al celor de la LCS.

Pentru mai multe detalii despre procesul pe care “Razvan” îl va aplica în noul sezon, vă invităm să urmăriți acest videoclip în care el însuși explică o parte a procesului.

autor: Bogdan I.