GamerLegion au ajuns tocmai până în finală în cadrul turneului CCT North Europe Series 4. Acolo au fost învinși de Astralis Talent cu scorul de 2 – 0, astfel nereușind să rupă ”Blestemul academiilor”. (Context: GL au pierdut finala CCT West Europe Series 1 împotriva academiei echipei Spirit.)

Parcursul GamerLegion în playoff

GamerLegion au fost invitați direct în playoff, mai exact direct în optimi. Aici i-au întâlnit pe danezii de la ECSTATIC ce păreau un adversar dificil, venind după o calificare la ESL Challenger Melbourne 2023.

Însă, GL au câștigat cu scorul de 2 – 0, cedând 14 runde per total. În sferturi, iM & co. au jucat împotriva portughezilor de la SAW (locul 24 mondial), pe care i-au învins cu scorul de 2 – 1.

În semifinale am avut parte de o surpriză, duel între români: Let us cook vs GamerLegion. Meciul a fost peste așteptări, fiind extrem de echilibrat. iM a fost de departe omul meciului, cu un K-D de 59-46 și rating 1.28, dar nici conaționalii Blytz și S0und nu s-au lăsat mai prejos, fiind cei mai buni jucători din echipa lor. (Blytz 1.23 rating, S0und 0.98 rating).

Finala a fost echilibrată, dar norocul a fost de partea academiei Astralis, nu de cea a celor de la GamerLegion.

(sursa: CCTourgg twitter)

S0und și Blytz – parcurs impresionant

Cei doi români, alături de Let us Cook, și-au început parcursul încă din Closed Qualifier. Acolo și-au asigurat biletul pentru Main Event după 3 victorii, împotriva Anonymo, Mouz NXT și Apeks Rebels.

În Swiss Stage au început cu stângul, cu 2 înfrângeri contra VOYVODA și Sangal. Ulterior, echipa condusă de Snax a găsit o formă excelentă, reușind 3 victorii consecutive de tipul ”Do or die”. În momentul tragerii la sorți au avut cel mai mare ghinion, trebuind să înfrunte cea mai bună echipă din punct de vedere al clasamentului din turneu, Fnatic.

Nimeni nu le dădea vreo șansă, dar S0und și Blytz au reușit să câștige duelul, amândoi fiind esențiali în această victorie. În sferturi i-au bătut pe ucrainienii de la Monte cu scorul de 2 – 1, harta decisivă fiind terminată după 2 overtime-uri. În semifinale s-au văzut opriți de iM și GamerLegion, așa cum am remarcat anterior.

Blytz (sursa: HLTV)

Nexus – prima calificare într-un playoff CCT North

Nexus au fost invitați direct în faza de Swiss Stage, acolo unde, asemenea Let us Cook, s-au calificat în playoff după 5 meciuri. Spre deosebire de S0und, Blytz & co., Nexus au reușit 2 victorii în primele 2 meciuri contra Mouz NXT și K23, ambele meciuri terminate în 3 hărți.

Ulterior, aceștia au pierdut versus câștigătorii turneului Astralis Talent cu scorul de 2 – 0 și au mai pierdut contra VOYVODA cu scorul de 2 – 1. Nexus au câștigat meciul decisiv de calificare împotriva GODSENT cu scorul de 2 – 1. În optimi au jucat contra uneia dintre cele mai în formă echipe de Tier 2, 9INE. Din păcate, au pierdut în 3 hărți, chiar dacă au reușit să o câștige pe prima.

Nexus, urcați în această săptămână până pe locul 53 HLTV (sursa: Nexus Gaming)

autor: Octavian Manda