Spring Split-ul campionatului coreean se află pe final și suntem tot mai aproape de a afla care este echipa care va ridica trofeul în acest sezon. Primele două locuri din playoffs vor avea un loc asigurat la campionatul internațional Mid Season Invitational care va avea loc între 2 și 21 mai în Londra.

În ceea ce privește formatul de la MSI, acesta a fost modificat recent, iar echipele care vor lua parte la acesta vor fi în număr de 13 în loc de 11. Regiunile mari precum LEC, LCK, LPL și LCS vor fi reprezentate de câte două echipe, iar LLA, CBLOL, PCS, VCS și LJL vor avea câte o echipă. Campionatul va fi împărțit în două etape: Play-In Stage și Bracket Stage, așa cum este prezentat în ilustrația de mai jos.

Când va începe etapa de playoffs și ce echipe vor lua parte?

Etapa de playoffs din LCK va începe pe data de 22 martie și se va desfășura între cele mai puternice 6 echipe din regiune, și anume T1, Gen.G, Dplus KIA, KT Rolster, Liiv SANDBOX, Hanwha Life Esports.

T1 continuă să domine campionatul, reușind un record de 16 victorii și o singură înfrângere, astfel asigurându-și primul seed din Spring Split datorită departajării de următoarele două echipe care au un scor de 12W5L. Organizația a reușit să surprindă în acest sezon atât prin intermediul win streak-ului, cât și prin pick-urile neașteptate, astfel că support-ul Ryu “Keria” Min-seok a ales să joace campioni de ad carry precum Kalista, Jhin sau Caitlyn.

Meciurile rămase din Spring Split

Între timp, split-ul de primăvară este încă în desfășurare, iar în următoarele zile vom afla pe ce locuri se vor clasa cele 5 echipe rămase. Sâmbătă vor juca Liiv SANDBOX vs Hanwha Life Esports și Gen.G vs Dplus Kia, iar duminică vor avea loc meciurile T1 vs NongShim REDFORCE și kt Rolster vs DRX. Meciurile vor putea fi urmărite atât pe lolesports.com, cât și pe Twitch.tv.

autor: Diana E.

Sursă banner: Taiyoro