Prima saptamană din League Champion Series a luat sfârșit, iar acest articol face un mic rezumat la ce s-a intâmplat intre marile echipe ale lumii la League of Legends LCS.

100 Thieves VS Dignitas

Prima zi de LCS nu i-a favorizat pe cei de la Dignitas. După ce jucătorul lor de mid a fost prins în primul minut de echipa adversă, forțându-l sa iși folosească flash-ul, acesta a oferit first blood-ul echipei 100T după un bun roam din partea supportului. Cu toate acestea, primul Herald a fost capturat de către cei de la Dignitas după ce Closer a fost prins înainte ca acesta să se spawneze. Din păcate pentru cei de la Dignitas, Herald-ul nu a putut fi folosit într-un mod eficient deoarece plate-urile turretelor deja căzuseră. În jurul minutului 20, 100T a reușit să se folosească de teleportul lui Ssumday să forțeze o luptă ce le-a căpătat un trade de 4-2 și un avantaj de 3,5k gold.

Al doilea drake a fost din nou capturat de cei de la 100T la minutul 27, după ce Gamsu a murit sub turreta bot lane-ului. Din nefericire pentru Dignitas, diferența de gold a fost prea mare, ajungând la 9k, iar înca o manevră corectă din partea lui Closer a reușit sa le asigure celor de la 100T meciul cu un scor final de 14-4.

Flyquest VS Evil Geniuses

Pentru cel de al doilea meci al zilei, după un alt început lent, Impact a fost atacat sub turreta de către echipa Flyquest, într-o încercare de a asigura first blood-ul. Cu toate acestea, mulțumită noilor schimbări făcute de cei de la Riot Games asupra durabilității, Impact a reușit sa scape. La minutul 9, Herald-ul a fost capturat de către cei de la Flyquest, iar Mountain Drake-ul de cei de la EG. După capturarea Herald-ului, cei de la Flyquest au reușit sa asigure first blood-ul pe top. Încă o încercare de a omorî jucătorul de top al EG-ului a rezultat într-un trade de 1-0 pentru cei de la EG și un avantaj de 1k gold, după ce două teleport-uri au fost folosite de către jucătorii Evil Geniuses. Cu toate acestea, Flyquest a egalat diferența de gold la cel de al doilea drake, pe care au reușit să-l fure de sub nasul celor de la EG, pe lângă cele 3 kill-uri.

La 20 de minute, EG aveau un avantaj de 2k gold datorită diferenței de CS, iar la minutul 25, încă o luptă pe top lane a rezultat într-un trade de 3-1 pentru cei de la EG. Urmând aceasta bătălie, EG-ul a capturat primul Baron, iar Flypoint a reușit sa captureze Dragon Soul-ul. Cu toate acestea, o ultima bătălie la cel de al doilea Baron și un avantaj de 10k gold au asigurat meciul pentru cei de la EG cu un scor final de 18-9.

Team Liquid VS Cloud9

După o încercare de a face o manevră agresivă, Team Liquid le-a oferit celor de la C9 first blood-ul, urmat de un play bun al lui Bjergsen care a reușit sa întoarcă situația în favoarea TL-ului, asigurând două kill-uri. La minutul 9, gold-ul era egal pentru cele două echipe, dar TL au doborât Herald-ul. Meciul a rămas în continuare egal după ce Herald-ul a fost folosit sa distrugă plate-urile turnului de pe bot, dar C9 a căpătat în schimb doua kill-uri. Obiectivele au fost și ele împărțite egal între echipe, cu 2 drake-uri pentru C9, si 2 Herald-uri pentru TL.

Următorul drake din păcate nu a putut fi asigurat de C9, când aceștia l-au pierdut în fața celor de la TL în momentul in care au pierdut 4 membrii. Mulțumită acestei bătălii, TL a avut un avantaj de 2k gold la minutul 20. La minutul 28, cei de la TL au profitat de ultimata lui Bard, jucat de CoreJJ, care le-a mai asigurat încă două kill-uri, Baron-ul și un avantaj de 5k. Folosind buff-ul de la Baron, TL a încheiat meciul cu un scor final de 16-4.

Counter Logic Gaming VS Golden Guardians

CLG și-au urmat performanța bună din zilele precedente cu un gank pe mid ce a asigurat first blood-ul pentru Contractz. Primul drake a fost capturat de cei de la CLG după ce aceștia au avansat în lane până sub tureta inamicului. Primul Herald a fost capturat tot de cei de la CLG, dar din păcate pe lane-ul opus, Golden Guardians au reușit sa prindă un double kill pe bot lane-ul celor de la CLG.

După încă o manevra agresivă din partea celor de la CLG pe top lane, unde au pierdut o bătălie 3-0, cei de la GG au căpătat un avantaj de 1k gold. Cu toate acestea, CLG nu le-a mai oferit celor de la GG alte oportunități de a crea un snowball, egalând diferența de gold cu ajutorul turretelor. La minutul 28, GG au încercat sa îi ademenească pe cei de la CLG cu Baronul, care într-un final a picat pe mâinile celor de la CLG din cauza lipsei de ward-uri. Au urmat alte 3 kill-uri în jungla celor de la GG, lucru care le-a asigurat celor de la CLG meciul cu un scor final de 8-9.

TSM VS Immortals

Echipa TSM au asigurat first blood-ul pe bot lane folosindu-se de agresivitatea duo-ului Lucian/Nami împreună cu un gank de la Spica. Acest lucru le-a asigurat celor de la TSM un avantaj de 1k gold. Obiectivele au fost din nou împărțite, cu drake-ul pentru TSM si Herald-ul pentru Immortals.

Cei de la Immortals au reușit să egaleze diferența de gold cu ajutorul unor kill-uri si unor turrete, dar, din păcate pentru ei, cei de la TSM au capturat devreme Dragon Soul-ul, ajungând dupa din nou la un avantaj de 1k la minutul 21.

Prima încercare a celor de la Immortals de a îi opri pe cei de la TSM din a completa Dragon Soul-ul, aceștia au reușit să captureze Hextech Drake-ul, pierzând Baronul ca și rezultat. Din păcate pentru cei de la Immortals, diferența de gold a fost prea mare (3k), ceea ce a rezultat într-o ultima bătălie pentru Dragon Soul, triumfând cei de la TSM și asigurând meciul cu un scor final de 8-14.

International LOLLeague of Legends

ZIUA 2 din LCS Super Week 2022

Acțiunea continuă la LCS cu cea de a 2a zi la Super Week. Urmează o recapitulare a ce s-a întâmplat....