La finele sezonului competițional și totodată la final de joc, 24 este numărul de jucători care se duelează în cadrul celui mai mare turneu din an, turneu prin care își pot trece numele în istoria scenei competitive.

FIFAe World Cup, turneul găzduit de EA Sports la final de sezon (16-19 iulie) aduce împreuna la Riyadh jucatorii cu cele mai bune performanțe pe parcursul întregului sezon, din toate colțurile lumii pentru a decide cel mai bun jucător al sezonului competițional.

Drumul către Cupa Mondială

Primii 64 de jucători ai planetei au disputat, luna trecută în Londra playoff-ul pentru FIFAe World Cup, printre jucatorii “stand-out” ai playoff-ului se află:

  • Răzvan Puiu (RvPLegend10, jucător al Zeal22) totodată și câștigător al ultimului turneu regional european;
  • Hashtag Stokes, campion ePremier League 2023;
  • Tekkz, câștigatorul eChampions League din 2020;
  • Verjgang, jucătorul celor de la RBLZ Gaming, câștigător al turneului FIFAe Club World Cup găzduit la începutul lunii;

Cei 24 de jucători au fost repartizați în 4 grupe a câte 6 jucători, meciurile din faza grupelor se vor desfășura în perioada 16-17 iulie. Din fiecare grupă vor accede spre knock-out bracket primii 4 jucători din fiecare grupă în parte.

Repartizarea pe grupe

Meciurile de pe bracketul de tip knock-out: optimi, sferturi, semifinale și marea finală se vor desfășura între 18-19 iulie.

Prizepool-ul pentru ultimul turneu al sezonului pentru FIFA 23 este de 1.000.000 de dolari, 300.000 revenind viitorului campion mondial, în timp ce pentru runner-up este atribuită suma de 150.000 de dolari.

Anul trecut, la FIFA 22, germanul Umut, actual campion al turneului FIFAe Club World Cup alături de Verjgang, coechipierul său de la RBLZ Gaming, a cucerit titlul de campion mondial în cadrul FIFAe World Cup, turneu care nu a avut loc doi ani la rând din pricina pandemiei de Covid-19.

Totodată, ediția de anul acesta se remarcă prin faptul că este primul turneu de campionat mondial la FIFA unde numărul de jucători este redus de la 32 la 24, cum a fost timp de 5 ediții la rând, între 2016 și 2022.

Unde pot fi văzute meciurile?

Turneul va putea fi urmărit în direct pe canalul EA Sports FIFA Esports între 16 și 19 iulie. Îi ținem pumnii și îi urăm succes lui Răzvan! Vom reveni cu rezultatele sale.

 

 

autor: Cristian Năstase