Grupele de calificare pentru turneele finale BLAST sunt cele care dau startul fiecărui sezon competițional de CS:GO în materie de Tier 1 și, pentru prima dată în istorie, vom avea reprezentare românească!

iM și regali sunt pregătiți să-și facă debutul pentru noile rosteruri ale unora dintre cele mai importante organizații din lume, Na’Vi și OG, și n-au misiuni deloc ușoare.

iM va înfrunta o echipă a Astralis care, pentru prima dată după 7 ani, nu îl va avea ca in-game leader pe cel care a condus echipa către 4 Majoruri, gla1ve, în timp ce regali va debuta împotriva campionilor Majorului din Antwerp, FaZe.

Miza BLAST Premier Fall Groups

Chiar dacă se joacă LAN, în Copenhaga, primele meciuri de Tier 1 din cea de-a doua parte a anului nu se dispută cu vreun trofeu pe masă, ci pentru calificarea la BLAST Fall Final, turneu cu prizepool de 425.000$ (22-26 noiembrie, Copenhaga).

12 echipe partenere ale BLAST sunt invitate în faza grupelor și doar 6 dintre ele vor prinde un bilet către Fall Finals.

Formatul este pe cât se poate de simplu: 3 grupe a câte 4 echipe, câștigătoarea grupei se califică direct, în timp ce locurile 2 și 3 vor fi nevoite să joace și săptămâna viitoare pentru ultimele 3 locuri de calificare.

iM și Na'Vi, favoriți vs Astralis

Primul meci oficial al lui iM alături de cel mai bun jucător din istorie, s1mple, va fi împotriva unei echipe a legendarei organizații Astralis cu mult diferită față de aliniamentul cu care dominau Majorurile anilor 2018-2019.

Din echipa care a câștigat 4 titluri a mai rămas doar Device și, după înlăturarea lui gla1ve, se pare că atribuțiile de in-game leader îi vor reveni lui BlameF care a mai ocupat aceeași poziție la Complexity în era online cauzată de pandemie.

Celor doi li se adaugă Buzz care a jucat și sub comanda lui gla1ve, dar și două fețe noi: b0RUP și Staehr (fostul coleg al lui lauNX de la Sprout). Încă nu se știu așteptările pe care organizația daneză le are de la noul roster, dar, cel puțin pe hârtie, uitându-ne la firepower și forma recentă a jucătorilor care se vor afla pe server, Na’Vi ar trebui să treacă fără probleme de primul meci.

Totuși, pentru a se califica direct, primul roster internațional al organizației din Ucraina va trebui să învingă măcar o dată și Heroic, echipa aflată pe primul loc mondial datorită performanțelor de la sfârșitul sezonului de primăvară. Danezii sunt favoriți la primul loc în grupă, dar un eventual duel nu ar face decât să fie un test extraordinar pentru AleksiB și map poolul în jurul căruia dorește să construiască viitorul Na’Vi.

regali, misiune imposibilă?

Analiștii internaționali n-au avut mai deloc cuvinte de laudă pentru deciziile luate de OG în legătură cu rosterul cu care vor ataca a doua jumătate a anului.

Chiar dacă potențialul lui regali este imposibil de ignorat, piesele cu care va lucra AWPer-ul român nu inspiră încredere pentru fani, chiar dacă au experiență și vin de la echipe de Top 20: nexa (fost vicecampion de Major alături de G2), F1ku (rămas la OG), k1to (ex-BIG) și FASHR (ex-Fnatic).

Mai mult decât atât, OG a prins o grupă dificilă alături de FaZe, împotriva cărora vor juca pe 14 iulie, G2 și Liquid. Dintre cele 3, doar Liquid se află în aceeași situație de a juca cu un nou roster, FaZe și G2 având aceiași jucători de mai bine de un sezon.

Nexa a demonstrat în trecut atât în tricoul G2, cât și în cel al OG, că îi poate face față lui Karrigan în materie de in-game leading, așa că nu ne rămâne decât să-i ținem pumnii lui regali în duelul direct cu broky. Dacă își va menține forma pe care a arătat-o la Dallas acolo unde și-a făcut debutul LAN pentru OG, avem toate motivele să ne așteptăm la o surpriză plăcută.

Când joacă iM și regali primele meciuri și unde pot fi urmăriți?

  • Na’Vi vs Astralis, vineri 14 iulie, ora 16:00;
  • OG vs FaZe, vineri 14 iulie, ora 19:30;

Meciurile pot fi urmărite comentate în engleză pe streamurile oficiale ale BLAST: Twitch sau Youtube. De asemenea, meciurile de la grupele BLAST sunt transmise în limba română pe Youtube de Jaxi și Werty.

Mult succes, iM și regali!

autor: Vlad Nagîț