Ajunși la finalul split-urilor din jurul lumii, am început să aflăm primii câștigători. Aceștia urmează să participe la turneul internațional MSI, care o să aibă loc în Londra, Anglia. Prima etapă o să aibă loc în 2 mai, urmând ca finala să se desfășoare în 21 mai în Copper Box Arena, care are o capacitate de 7,500 de locuri.

T1 au avut un sezon aproape perfect, însă au pierdut finala

T1 au câștigat sezonul regulat detașat, cu un scor de 17 victorii și o singură înfrângere, având 13 victorii consecutive. Datorită acestei forme extrem de bune, erau văzuți favoriții principali la câștigarea trofeului LCK. KT au fost prima echipă care a înfruntat T1 în playoff-uri, aceștia reușind să facă un meci foarte bun, însă în final T1 a reușit să se impună cu scorul de 3-2.

A urmat meciul contra rivalei Gen G, câștigat clar de T1 cu scorul de 3-1, iar nimic nu părea să îl oprească pe Faker să câștige al 12-lea titlu LCK din carieră. Gen G a reușit să ajungă în finală după ce au câștigat Losers Bracket-ul și au produs surpriza.

Aceștia au reușit să îi învingă pe T1 în marea finală cu scorul de 3-1, câștigând meciurile într-un mod categoric. Astfel, după ce Gen G l-au pierdut pe adc-ul Ruler, unul dintre cei mai titrați adc din Coreea, promovarea adc-ului Peyz din academie nu a fost văzută ca o mișcare bună.

Totuși, Peyz a avut o serie spectaculoasă în finală și a demonstrat că se poate duela contra oricui. Prin acest rezultat Gen G și-au asigurat participarea la MSI, acolo unde Peyz ar putea să joace împotriva lui Ruler. Și T1 o să participe la MSI deoarece LCK au două locuri asigurate pentru al doilea cel mai important turneu de LoL din lume.

C9 au câștigat al 6-lea trofeu LCS din istorie

C9 au dovedit încă o dată că sunt una dintre cele mai bune organizații din America, reușind să câștige unul dintre cele mai strânse split-uri din istoria LCS. FlyQuest, EG, 100T și Team Liquid, erau câteva nume care la începutul sezonului aveau speranțe la câștigarea trofeului.

Cu toate acestea, C9 au reușit să câștige atât sezonul regulat, cât și playoff-urile. În prima rundă, C9 au bătut cu 3-1 CLG, urmând să câștige clar cu scorul de 3-0 principala rivală, FlyQuest, astfel asigurându-și un loc în finală.

Majoritatea analiștilor, dar și fanii, se așteptau ca finala să fie o reîntâlnire între C9 și FlyQuest, însă Golden Guardians au reușit o performanță incredibilă, eliminând FlyQuest după un meci extrem de strâns, câștigat cu scorul de 3-2.

În finală C9 s-au impus cu scorul de 3-1, câștigând al 6-lea trofeu LCS din istoria bogată a organizației. Ambele echipe ajunse în finală o să participe la MSI, pentru Golden Guardians, aceasta fiind cea mai mare realizare de la apariția organizației.

Echipele calificate la MSI până acum sunt: Gen G și T1(LCK), Cloud 9 și Golden Guardians(LCS), PSG Talon(PCS), G2(LEC) și JD Gaming (LPL).

autor: Bogdan I.

International LOLLeague of Legends

Surprize majore înainte de group stage în LEC

După o pauză de o săptămână de la terminarea primei etape, campionatul european revine în această seară cu etapa mult așteptată de serii best...