Locul al cincilea la categoria Silver în campania de debut desfășurată în 2022 și o serie de alte performanțe notabile au determinat BMW Motorsport să numească un pilot român dintr-o echipă românească pentru campania din seria europeană de sprint GT World Challenge, disputată în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Sebastian Apostol va concura împotriva celor mai buni sim raceri din lume la Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nurburgring și Barcelona.

Votul de încredere din partea BMW Motorsport încununează cei trei ani de progres ai scenei naționale de sim racing, pe fondul organizării sezoanelor competiționale interne din Racing League Romania și a participărilor internaționale tot mai meritorii. Sebastian Apostol a continuat să performeze după campania SRO eSports 2022, reușind să se claseze pe poziția a noua cu echipajul West Competition Racing în ierarhia cumulată a VCO x Simgrid World Cup și pe poziția a opta în cea mai importantă competiție a iernii – seria VCO x LFM Flextreme. Imediat după aflarea veștii, Apostol a strălucit încă o dată în cadrul RCI eSports, sosind al doilea împreună cu Andrei Miclea în cursa de 6 ore de la Imola.

Prima prezență a echipei românești West Competition Racing în seria europeană de sprint de sub egida SRO eSports a avut loc în finala sezonului 2021. La Spa-Francorchamps reușeau să se califice atunci Victor Nicolae și Sebastian Apostol cu modelele BMW M6 GT3, lăsând pe dinafară piloți ai unor echipe ce beneficiau de susținerea uzinei. Gruparea autohtonă a rămas fidelă mărcii, reușind câteva repere importante: finalele BMW SIM Live pentru Victor Nicolae în 2021 și 2022, locul secund în IGTC la finele celor 12 ore de la Bathurst și locul al patrulea după 24 de ore la Spa, ambele rezultate la categoria Silver. Deși anul acesta echipa a fost deja invitată să participe la categoria PRO, decizia colectivă a fost de a refuza ”promovarea” până la momentul obținerii titlului de la Silver.

”Planul nostru de a fi în atenția uzinei a fost accelerat de noul calendar SRO, care separă grilele din Sim Pro Series (competiție offline) și Europe Sprint, ceea ce a deschis niște locuri pe lângă echipa-fanion BS+ Competition. În ultimele luni mereu am avut ca obiectiv să fim al doilea BMW după cel oficial, sau primul când aceștia absentau. Acum că am primit această șansă, trebuie să demonstrăm că Sebastian poate încheia sezonul de sprint pe primul loc între modelele M4 GT3”

Alexandru Șiclovan

Prioritatea numărul 1 a echipei pentru 2023 este SRO eSports, organizatorul care reunește, prin prisma prestigiului și a fondului de premiere, elita disciplinei.

”Ar fi fost dificilă și lupta la categoria Silver a seriei europene de sprint, însă onoarea de a reprezenta BMW la categoria Pro se transformă imediat într-o mare responsabilitate pentru mine. Fondul de premiere aferent victoriei din Racing League Romania a fost deja investit într-o serie de upgrade-uri tehnice din partea producătorului Simagic, cu care mă simt încrezător că pot să evoluez solid în noul sezon”

Sebastian Apostol

West Competition Racing va reveni și în competiția mondială de anduranță (IGTC), pentru care a recrutat o serie de nume importante. În primul rând, revine Victor Nicolae la echipa care l-a consacrat: ”După o aventură de câteva luni în care am experimentat un alt mod de lucru, mă întorc cu convingerea că putem depăși reperele de anul trecut. Vrem titlul seriei de anduranță la categoria Silver, iar șansa pe care o primește acum Sebastian din partea BMW Motorsport mă face mândru, dar și responsabil să-i ofer susținerea de care sunt capabil.”

WCR în SRO eSports 2023
  • Europe Sprint: Sebastian Apostol (PRO/nominalizare OEM)
  • Europe Sprint: Marco Jonkers (Silver)
  • IGTC (seria mondială de anduranță): Apostol/Nicolae/Jonkers/Miclea/Simion (Silver)
  • IGTC (seria mondială de anduranță): Essa/Mitropoulos/Juknevicius (Silver)

Pe lângă revenirea lui Victor, în ultimele luni au fost integrați în echipă Marco Jonkers (Țările de Jos), Tadas Juknevicius (Lituania), Harris Mitropoulos (Grecia), Zaahir Essa (Africa de Sud), Marco Wong (Hong Kong) și Geert Fischer (Țările de Jos). Toți aceștia iau parte în luna martie la calificările pentru competițiile SRO eSports 2023. Pregătirea în această perioadă are loc în campionatul RCI eSports, unde BMW-ul pilotat de Apostol și Jonkers a reușit un fantastic loc secund la finele celor 6 ore de la Imola. Totodată, Apostol și Jonkers s-au aflat printre cei 16 piloți calificați în marea finală a regiunii EMEA din cadrul Logitech G Challenge.

International LOLLeague of Legends

T1 pierd finala LCK, C9 – câștigătorii LCS

Ajunși la finalul split-urilor din jurul lumii, am început să aflăm primii câștigători. Aceștia urmează să participe la turneul internațional MSI, care o să...