Sezonul 44 de ESEA este la mijloc, majoritatea echipelor jucând deja jumătate din meciurile din sezonul regulat, dacă nu chiar mai multe. Majoritatea echipelor au bilanț pozitiv, cu șanse ridicate de calificare în playoff și promovare.

Într-un articol anterior am discutat despre situația echipelor cu jucători români din ligile Advanced, Main și ESL Challenger League. Astfel, în acest articol, vom vorbi despre 12 echipe împărțite astfel în ligile ESEA:

 • 3 echipe în Intermediate
 • 9 echipe în Open

ESEA Intermediate

 • U Cluj eSports (cox, RoberttMP, alexj, fnl, kritik)

Echipa de CS:GO a clubului supranumit în fotbal ”Șepcile Roșii” a avut un început perfect, 2 victorii din 2 meciuri. Lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru aceștia când aceștia i-au pierdut pe fnl și kritik, care au semnat cu AllStars Gaming. Chiar dacă puteau înscrie alți 2 în lineup-ul echipei, cox & co. au decis să dea disband echipei.

(sursa: UCluj Esports facebook)
 • Eclipse eSports (betese, revers, EXPRES-, -forward, dragonst4r)

Fosta echipă Redpack Esports, acum cunoscută drept Eclipse eSports, nu are parcursul dorit momentan în liga Intermediate. Aceștia au reușit o singură victorie în 6 meciuri jucate, bilanț ce îi plasează pe locul 117, foarte departe de un loc de playoff.

Cel mai probabil aceștia își vor păstra locul pentru sezonul în viitor în Intermediate și sperăm cu mai mult pracc și poate schimbări în lineup vor reuși o prezență în playoff și poate chiar calificarea în Main.

 • cooL Gaming (eXit, vldtz, SoTTyK, coderie, Buco, ASERE)

Una dintre cele mai vechi organizații din România, cooL Gaming, are un sezon sub așteptări, având înfrângeri pe linie în acest sezon de ESEA.

Aceștia sunt departe de forma din sezoanele trecute, când reușeau calificarea în playoff-ul ligi Main și erau aproape de promovare în Advanced. Exit & co. vor retrograda cel mai probabil în Open dacă nu reușesc câteva victorii, ceea ce sperăm să reușească cât mai repede. Aceștia vor avea următorul meci mâine împotriva echipei Boss Will Allow It.

(sursa: cooL Gaming facebook)

ESEA Open

 • eughxuls (Dragoș ”7kick” Cristian)

Mix-ul internațional al lui 7kick este neînvins în ESEA Open, având 6 victorii. În acest moment aceștia sunt în căutarea unei organizații pe care să o reprezinte. Aceștia se află pe locul 7, fiind aproape siguri de calificarea în playoff, unde speră să câștige promovarea măcar în liga Main (top 8).

 • Qual4 (Levi, sco1ca, Ciordales, Ade_05, Lupu)

Cel mai probabil îi știți pe aceștia de când se jucau qualifiere românești prin 2020 și vorbeau in-game. Jaxi i-a promovat pe aceștia atunci chiar daca aveau media de level 7 Faceit la acel moment. În videoclipul următor veți putea vedea un mic highlight cu aceștia de acum 2 ani.

Aceștia au fost foarte motivați, reușind îmbunătățiri remarcabile, astfel fiind neînvinși în acest sezon de ESEA, având același bilanț ca eughxuls, 6 – 0. Ei sunt pe locul 19 în momentul de față, loc ce le asigură calificarea în playoff.

 • neXtPlease (mtp, edmuNd1, CRACK1, Cinnn0, rdey)

O altă organizație ăn scena națională de CS:GO, neXtPlease! și-a înființat o nouă echipă de CS:GO. Aceștia au 4 victorii și 2 înfrângeri, aflându-se pe locul 161, loc ce le asigură calificarea în playoff, dar unde trebuie să termine în top 64 pentru a promova.

 • AllStars Academy (bar1, H4rder, gRrenade, skim, Yoghi)

Echipa organizației AllStars Gaming, condusă de experimentatul IGL, H4rder, este o echipă cu extrem de mult potențial, fapt demonstrat de aceștia prin cele 3 victorii din 4 meciuri pe care le au în ESEA. Aceștia se află pe locul 202, foarte aproape de locurile de playoff, dar aceștia au mai puține meciuri jucate decât majoritatea echipelor ce se află deasupra lor în clasament.

(sursa: AllStars Gaming)
 • CSU ASE eSports (sAksss, Rage, bobo-tnt, n0ksss, nvatzlone)

Clubul Sportiv Universitar al Academiei de Studii Economice a ales să își formeze și o divizie de CS:GO, care este alcătuită din studenți ai facultăți pasionați. Aceștia au 3 victorii și 4 înfrângeri, 2 dintre acestea venind după 2, respectiv 3 overtime-uri. Aceștia se află pe locul 282, dar încă păstrează șanse de calificare în playoff dacă reușesc să câștige cele 3 meciuri rămase.

 • newtalents (dvtzu, RQBY, Mo-tnt, mi4ten, zenkkkn1)

Acest mix românesc a avut un început extrem de promițător de sezon, reușind 3 victorii consecutive. Ulterior, aceștia și-au pierdut din forma bună, fapt ce a dus la un lose streak de 3 meciuri. Aceștia vor juca 2 meciuri azi pe care sperăm că le vor câștiga.

 • FC Rapid eSports (robbyz, Blaze2k, AimSnep, PORUMBEL, M04n)

Această echipă a clubului de eSports din cadrul Giuleștenilor, ce a fost formată în urma unui trial unde a putut participa oricine, nu a reușit să demonstreze din păcate. Aceștia au doar 2 victorii din 6 meciuri și au șanse minime de calificare în playoff.

(sursa: eSportsFCRapid twitter)
 • RoAgents (mazi, zooper, ed1tzen, Bostanell, DaciaBlue3)

Un alt mix românesc cu potențial, RoAgents, au avut parte de rezultate pozitive în acest sezon, având 4 victorii și doar 2 înfângeri. Aceștia se află pe locul 160, cu doar un loc deasupra NeXtPLease!.

 • UDP Academy (brainsoff, pnz, Dur4ce1, Cotoi, mtg)

Ultima echipă despre care vom vorbi este academia organizației UDP România, echipă ce a fost rampa de lansare pentru mulți jucători români, printre care și lauNX. Astfel, aceștia au demonstrat că sunt ”căutători de talente” buni, dar, din păcate, lineup-ul actual nu arată la fel de mult potențial ca cele anterioare. Aceștia au o singură victorie din 6 meciuri jucate.

Vom reveni cu un articol la finalul sezonului regulat, când vom vorbi despre echipele ce se vor califica în playoff și meciurile de tip B03 pe care aceștia vor urma să le joace acolo.

Autor: Octavian Manda

CS2National CS2

Copenhagen Flames – locul 3 la CCT North Europe

Regali împreună cu Copenhagen Flames continuă seria performanțelor mai mult decât notabile, ajungând din nou în topul unei competiții CCT, în urma duelurilor cu...